ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σύρο - Απειλείται κατοικημένη περιοχή

Φωτιά στη Σύρο - Απειλείται κατοικημένη περιοχή
SyrosToday

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε -πιθανόν από κομμένο καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ - το απόγευμα στην περιοχή Μέγας Γιαλός.

Σύμφωνα με το syrostoday.gr, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια στα οποία πλησιάζουν απειλητικά οι φλόγες. Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, 20 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 4 υδροφόρα οχήματα, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή του Μέγα Γιαλού και πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω και των θυελλωδών ανέμων (8 μποφόρ) που επικρατούν στην περιοχή, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

fotia megas gialos 2016 51

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκκενώσει τα σπίτια της, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν ζημιές, ενώ η Αστυνομία έχει διακόψει την κίνηση από το ύψος της παραλίας του Ταλαρά.

fotia megas gialos 2016 50

Στη μάχη της κατάσβεσης έχει πέσει σύσσωμη η δύναμη της Πυροσβεστικής της Σύρου, υδροφόρες του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και ιδιωτών, εθελοντές και γενικά έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο, λόγω καιρού (αλλά και πλέον επειδή έχει νυχτώσει) δεν μπορούν να έρθουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

fotia megas gialos 2016 52

Μέχρι και αυτή την ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη σε μεγάλη έκταση και πολλά μέτωπα, σε δύσβατη περιοχή και με κίνδυνο επέκτασης προς άλλες περιοχές.

Πηγή φωτογραφιών: Cyclades24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ