Στους Κινέζους το 24% του ΑΔΜΗΕ
Η κινεζική εταιρεία State Grid που προσέφερε τίμημα 320 εκατ. ευρώ πλειοδότησε για την αγορά του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ έναντι της ιταλικής TERNA που υπέβαλε επίσης προσφορά.
Η διοίκηση της ΔΕΗ τονίζει σε ανακοίνωση ότι η διαδικασία ήταν άψογη και συγχαίρει τα αρμόδια στελέχη της εταιρείας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.
Το ΔΣ της Επιχείρησης θα πάρει την απόφαση για τον προτιμητέο επενδυτή στις 31 Οκτωβρίου 2016, ενώ η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων η οποία προγραμματίζεται για τις 24 Νοεμβρίου 2016. Στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει το 51 % του Διαχειριστή, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος θα ορίζεται ύστερα από συμφωνία του Δημοσίου με τον στρατηγικό επενδυτή.
SPONSORED
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυρανάκης: Τα στοιχήματα της επόμενης ημέρας για τον νέο γραμματέα της ΝΔ
09:45
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Σκαρφάλωσε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου για να κλέψει την ίδια τη γιαγιά του
09:44
ΕΛΛΑΔΑ
Τρίκαλα: Στη δικαιοσύνη ο 86χρονος για τη δολοφονία του αδερφού του - Ήταν ατύχημα ισχυρίζεται
09:37
TRAVEL
Η Σίφνος ανάμεσα στα «διαμάντια» της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2026
09:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ