ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Στη Θεσσαλονίκη ο Παυλόπουλος, στον Άη-Στράτη Τσίπρας και Αρχιεπίσκοπος

28η Οκτωβρίου: Στη Θεσσαλονίκη ο Παυλόπουλος, στον Άη-Στράτη Τσίπρας και Αρχιεπίσκοπος
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ (φωτογραφία αρχείου)

Λίγες ώρες έχουν απομείνει για τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική στη Αθήνα, με τις οποίες κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το παρών στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00, ενώ θα προηγηθεί η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί χωρίς να υπάρχουν κάγκελα με την Τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία από τις 9:00 το πρωί στις λεωφόρους Β. Αμαλίας, Β. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Μητροπόλεως και Λ. Β. Όλγας, ενώ ήδη από τις 6:00 το πρωί έχει απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Άγιο Ευστράτιο. Θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό «Γέννησης του Χριστού», χοροστατούντων του αρχιεπισκόπου, Ιερώνυμου και του μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Ιερόθεου, και στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Μνημείο των Πεσόντων Αγιοστρατητών.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας θα παρακολουθήσει την παρέλαση των σχολείων και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ θα επισκεφθεί το Μουσείο Δημοκρατίας του Αη Στράτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ