ΕΛΛΑΔΑ

Γνώριμοι της ΕΛΑΣ δύο εκ των συλληφθέντων από την Αλεξάνδρας

Γνώριμοι της ΕΛΑΣ δύο εκ των συλληφθέντων από την Αλεξάνδρας
Eurokinissi / φωτο αρχείου

Ένας άνδρας και μια γυναίκα που είχαν συλληφθεί έξω από την Ελληνοαμερικανική Ένωση μετά από παρέμβαση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες μετά τα επεισόδια και τον πετροπόλεμο στα προσφυγικά κτίρια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τα δυο αυτά άτομα συνελήφθησαν μετά την επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις από καταληψίες των συγκεκριμένων κτιρίων που είχαν ανεβεί μάλιστα στις ταράτσες και πετούσαν αντικείμενα στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια Ελληνίδα και έναν Αμερικανό οι οποίοι είχαν προσαχθεί και πάλι στις 26 Σεπτεμβρίου όταν γνωστό άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου το οποίο μάλιστα είχε καταθέσει και στη δίκη του επαναστατικού αγώνα και διατηρεί φιλικές σχέσεις με το Νίκο Μαζιώτη, είχε οργανώσει την παρέμβαση με πανό και φέιγ βολάν στην ελληνοαμερικανική ένωση στην οδό Μασσαλίας.

"Μας προκαλεί εντύπωση πως βρέθηκαν αυτά τα άτομα στα προσφυγικά κτίρια της λεωφόρου Αλεξάνδρας τα οποία είναι υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές το τελευταίο διάστημα..." λέει στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ασφαλείας.

"Είναι πολύ πιθανό τα ίδια άτομα του συγκεκριμένου χώρου να παίρνουν μέρος σε πολλές και διαφορετικές δράσεις. Και μάλιστα πρόκειται για άτομα που στο παρελθόν δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές και αποτελούν νέα πρόσωπα για εμάς .." συνεχίζει ο αξιωματικός.

Πάντως κάποια στελέχη της ΕΛΑΣ έκαναν λόγο για τη δημιουργία ενός νέου σημείου έντασης και μάλιστα μια αναπνοή από το Εφετείο Αθηνών και τη γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ