ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις 30 μελών της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης

Συλλήψεις 30 μελών της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης

Κρυμμένα σε φωταγωγούς, μέσα σε πλακάκια και ειδικές κρύπτες στους τοίχους βρέθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, κοσμήματα αμύθητης αξίας, αλλά και χρυσές λίρες. Αυτή ήταν η λεία της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης με παρακλάδια σε όλη την Ελλάδα που εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Αττικής.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 30 αρχηγικά μέλη. Η δράση της οργάνωσης ξεκινούσε από την Αλεξανδρούπολη και έφτανε μέχρι την Κρήτη.

Ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά, απάτες, αρπαγές χρηματοκιβωτίων ήταν η βασική δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Από το πρωί σε όλη την Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 50 έρευνες σε σπίτια από περίπου 800 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της συμμορίας ήταν κυρίως Ρομά που ενώ είχαν σπίτια αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα και οδηγούσαν πολυτελή αυτοκίνητα, δήλωναν άνεργοι και πολλές φορές μηδενική φορολογική δήλωση.

Από τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες τους τελευταίους 8 μήνες, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους συνομιλίες των μελών για τη δράση τους, αλλά και τους κωδικούς που χρησιμοποιούσαν.

Για την υπόθεση ενημερώνεται και η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς πρόκειται για εκατομμύρια χαμένους φόρους.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγει το τμήμα ασφάλειας Αμαρουσίου. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στο CNN Greece υψηλόβαθμου αξιωματικού της ασφάλειας με εμπειρία τουλάχιστον 30 χρόνων στο κυνήγι του εγκλήματος: «Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται μια τόσο μεγάλη εγκληματική συμμορία. Με πολλά μέλη και ασύλληπτα ποσά ως λάφυρο από την παράνομη δράση της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ