ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα Πολύζου: «Τα χέρια μου δεν είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου»

Μητέρα Πολύζου: «Τα χέρια μου δεν είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου»
Kozanimedia

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου ενώ επανέρχεται στις μνήμες όλων το τραγικό περιστατικό και η ανατροπή σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2011 όταν ο Κωστής Πολύζος χάθηκε από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Έπειτα από αρκετές μέρες έρευνας η μητέρα του απευθύνθηκε στη δημοσιογράφο, Αγγελική Νικολούλη, προκειμένου να τη βοηθήσει, μέσω της εκπομπής της, να βρει το παιδί της. Η εξέλιξη όμως «πάγωσε» τους πάντες.

Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του Κωστή, στο κτήμα του πατριού του βρέθηκε το πτώμα του. Το εντόπισε ένας περαστικός κυνηγός και ειδοποίησε τις Αρχές. Αμέσως οι υποψίες στράφηκαν προς τον πατριό του Κωστή αλλά και προς την μητέρα του.

Πως η αστυνομία έφτασε σε μάνα και πατριό

Ενώ η στάση των γονιών του Κωστή Πολύζου προβλημάτιζε την αστυνομία από την πρώτη στιγμή του θανάτου του 23χρονου φοιτητή χρειάστηκε πέντε χρόνια για να καταλήξει η Δικαιοσύνη στην έκδοση ενταλμάτων.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ήταν το πρώτο στοιχείο που οδήγησε τους αστυνομικούς στη μητέρα του θύματος, καθώς στην κατάθεση της έλεγε ότι ο γιος της πριν εξαφανιστεί ήταν σπίτι και κατέβαζε παιχνίδια από τον υπολογιστή του. Όμως, όταν οι αστυνομικοί μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια το κομπιούτερ διαπίστωσαν ότι την επίμαχη ώρα δεν είχε γίνει καμία απολύτως χρήση του.

Κυρίως όμως σημαντικό στοιχεία για την αστυνομία ήταν η εύρεση του πτώματος του φοιτητή. Ο πατριός του δεν ανέφερε ποτέ στους αστυνομικούς πως το χωράφι ήταν ιδιοκτησίας του. Επίσης μαζί με τη γυναίκα του φρόντισαν να καθαρίσουν την επόμενη μέρα της εξαφάνισης με ατμόκαθαριστή το σπίτι. Oι φερόμενοι ως δράστες έπλυναν και πούλησαν το φορτηγάκι που είχαν.

Στην περιοχή ήταν κοινό μυστικό ότι η μητέρα και ο πατριός είχαν σκοτώσει το φοιτητή, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι πολύ βαρύ για αυτούς και τελικά να μετακομίσουν στην Αθήνα μαζί με τον 13 χρόνο τότε γιο τους και από τότε να ζουν όλοι μαζί μέχρι σήμερα στην Ελευσίνα.

«Τα χέρια μου δεν είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου»

Ο κόσμος της Κοζάνης – και όχι μόνο – περίμενε με αγωνία τη σημερινή ημέρα και την έναρξη της δίκης για να πέσει φως σε μία υπόθεση που μοιάζει με σενάριο ταινίας.

Η δίκη, που άρχισε νωρίς το πρωί, διεκόπη το μεσημέρι, ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, προκειμένου να μπορέσει να καταθέσει η μάρτυρας στην υπόθεση, δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, η οποία δεν μπόρεσε να παραστεί και απέστειλε σχετικό έγγραφο.

Στην έναρξη της δίκης η μητέρα του Κωστή Πολύζου δήλωσε ότι «τα χέρια μου δεν είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου».

Από το δικαστήριο εξετάστηκαν 14 από τους 18 μάρτυρες που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία. Το αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής από τους συγγενείς του Κωστή Πολύζου, που διατυπώθηκε στην έναρξη της δικαστικής διαδικασίας, έγινε δεκτό από τον εισαγγελέα, αλλά όχι όμως και από την έδρα του δικαστηρίου.

Πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ