ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων: κακοκαιρία πλήττει τη χώρα (vid + pics)

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων: κακοκαιρία πλήττει τη χώρα (vid + pics)
Η γέφυρα που κατέρρευσε στην Κόνιτσα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ/STR

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει από το πρωί πολλές περιοχές της χώρας με θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες και χαλαζόπτωση.

Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν καθηλώσει στα λιμάνια τα πλοία ενώ από τις καταιγίδες έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Καλλιέργειες έχουν καταστραφεί από τις καταιγίδες και τη χαλαζόπτωση ενώ σε αρκετές περιοχές σημειώνονται κατολισθήσεις.

Αναλυτικότερα, από το πρωί έχει απαγορευθεί ο απόπλους από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Πρίνου, Κεραμωτής-Θάσου και Αγίας Μαρίνας-Νέων Στύρων.

Capture2

Από το πρωί βρίσκεται σε ισχύ έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για το κεντρικό και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Η πρόβλεψη για τους ανέμους την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 18.00 σύμφωνα με το σύστημα Ποσειδών

xalazi1
2632458


Οι άνεμοι πνέουν 5 με 7 μποφόρ και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας. Πηγή: CNN Greece

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις η αλλαγές των δρομολογίων.
Κακοκαιρία έπληξε την Αργολίδα. Οι θυελλώδεις άνεμοι και το μπουρίνι προκάλεσαν την πτώση δέντρων. Πηγή: Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Στα Ιωάννινα κατέρρευσε γέφυρα

Η κακοκαιρία που πλήττει τα Ιωάννινα τις τελευταίες δύο μέρες, προκάλεσε πολλές ζημιές στο οδικό δίκτυο.

xalazi4
17282227 copy
Capture1

Πηγή: CNN Greece

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου, κατέρρευσε τσιμεντένια γέφυρα στο χωριό Λαγκάδα της Κόνιτσας. Η γέφυρα βρισκόταν σε παραπόταμο του Σαραντάπορου και συνέδεε το χωριό με τον επαρχιακό δρόμο.
Η γέφυρα που κατέρρευσε στην Κόνιτσα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ/STR

Επισης, καλλιέργειες έχουν πλημμυρίσει στην Κόνιτσα καθώς έχει υπερχειλίσει ο ποταμός Αώος.
Η πρόβλεψη για τις βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, στις 18.00 σύμφωνα με το σύστημα Ποσειδών


Πλημμύρες έχουν σημειωθεί και στις περιοχές Πεδινή, Νεοκαισάρεια και Μπάθρα. Επίσης, κατολισθήσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου όχι μόνο των Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Προβλήματα και στην Κρήτη

Με τη βοήθεια τριών ρυμουλκών έδεσε στις 8 το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο «Costa Neoriviera». Λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που έπνεαν στο λιμάνι, το πλοίο αντιμετώπιζε δυσκολίες για να προσεγγίσει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή των ρυμουλκών.

Το κρουαζιερόπλοιο φιλοξενεί 1.250 επιβάτες και διαθέτει 700 άτομα για πλήρωμα. Θα αναχωρήσει από τα Χανιά στις 10 βράδυ.

Κακοκαιρία και το βράδυ της Τετάρτης

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το βράδυ της Τετάρτης καθώς βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Capture copy

Η πρόβλεψη του καιρού για το βράδυ της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου σύμφωνα με την ΕΜΥ. Πηγή: EMY

Από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά θα σημειωθεί σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Η ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να είναι αποπνικτική σε πολλές περιοχές καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στα ανατολικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ