ΕΛΛΑΔΑ

Τρομοκρατική επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλίας

Τρομοκρατική επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλίας

Τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία της Γαλλίας, στην Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από τη Βουλή, στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου, Μίνα Καραμήτρου

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 5 το πρωί, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα που κινούνταν στο ρεύμα καθόδου της Βασιλίσσης Σοφίας με κατεύθυνση από το Χίλτον προς το κέντρο της Αθήνας, πέταξαν χειροβομβίδα στην πρεσβεία της Γαλλίας. Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο του κτιρίου και τραυμάτισε τον αστυνομικό φρουρό της πρεσβείας, ελαφρά.

Οι δράστες συνέχισαν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας και αναπτύσσοντας ταχύτητα κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, μέσω της οδού Πανεπιστημίου.

gallia

Πηγή: CNN Greece

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, η οποία πρόκειται να μεταφερθεί στα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένου να ερευνηθεί.

gallia2

Πηγή: CNN Greece

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή για αρκετές ώρες προκειμένου να διεξάγουν έρευνες και να συλλέξουν στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

IMG 8855

Πηγή: CNN Greece

IMG 8868

Πηγή: CNN Greece

Στις έρευνες συμμετείχαν και πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών

IMG 8827

Πηγή: CNN Greece

Το σημείο της επίθεσης παρέμεινε αποκλεισμένο για περισσότερες από τρεις ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους του κέντρου, δεδομένου ότι δεν επιτρεπόταν η διέλευση στη Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από την οδό Σέκερη μέχρι τη Λεωφόρο Αμαλίας, και στην οδό Ακαδημίας από την οδό Κανάρη μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας.

IMG 8831

Πηγή: CNN Greece

IMG 8837

Πηγή: CNN Greece

IMG 8841

Πηγή: CNN Greece

IMG 8845

Πηγή: CNN Greece

IMG 8846

Πηγή: CNN Greece

Πού εστιάζονται οι υποψίες της Αντιτρομοκρατικής

Στο πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της πρωτεύουσας, απέναντι από τη Βουλή κατάφεραν να χτυπήσουν οι τρομοκράτες και το κυριότερο να εξαφανιστούν χωρίς να τους αντιληφθεί κανένας.

Σε μια προσπάθεια να δείξουν δύναμη και ότι μπορούν να πραγματοποιούσαν τρομοκρατική ενέργεια παντού, τα μέλη της οργάνωσης χτύπησαν τον αστυνομικό στην είσοδο της γαλλικής πρεσβείας.

Ο φρουρός που δεν κατάλαβε τι ήταν αυτό που πέταξαν οι αγνώστου στο πεζοδρόμιο, βγήκε έξω από το κουβούκλιο και εκείνη την ώρα σημειώθηκε η έκρηξη που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα δάχτυλα του ποδιού ευτυχώς ελαφρά από θραύσμα το οποίο κατάφεραν να βγάλουν οι γιατροί στο νοσοκομείο.

Τα στελέχη της δεν αποκλείουν πίσω από την επίθεση να βρίσκεται η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας αλλά εξετάζουν σοβαρά και το ενδεχόμενο να πρόκειται να τη συνεχεία του σχεδίου " Νέμεσις " της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ