ΕΛΛΑΔΑ

Νεογέννητη φώκια λιάζεται στη Σιθωνία

Νεογέννητη φώκια λιάζεται στη Σιθωνία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/MOm

Ηλιοθεραπεία στις ακτές της Σιθωνίας Χαλκιδικής κάνει μία μικρή φώκια, έχοντας προκαλέσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής και της Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (MOm).

Η MOm ενημερώθηκε από το Λιμεναρχείο για νεογέννητη φώκια στην περιοχή, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για την αύξηση του πληθυσμού στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα, μάλιστα με τη MOm το ζώο πηγαινοέρχεται στο νερό, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι η μητέρα του βρίσκεται κοντά και το παρακολουθεί.
«Μας ενημέρωσαν και μας έστειλαν φωτογραφίες, από ένα φωκάκι που βγαίνει στην Ακτή Σαλονικιού και απ' ό,τι παρατηρήσαμε, είναι σε πολύ καλή κατάσταση», είπε η κ. Στέλλα Αδαμαντοπούλου βιολόγος της Mom, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Η ύπαρξη της μικρής φώκιας δείχνει ότι γίνεται αναπαραγωγή του είδους στην περιοχή και αν δεν υπάρξουν οχλήσεις, ο πληθυσμός μπορεί να αυξηθεί. Γενικότερα πάντως, έχουμε ανάκαμψη του πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας σε όλη την Ελλάδα», τόνισε η κ.Αδαμαντοπούλου.

Συμβούλευσε, τέλος, τον κόσμο να μην πλησιάζει το ζώο, ούτε να αφήνει κατοικίδια να το προσεγγίζουν, να μην το βρέχουν και να μην προσπαθούν να το ξαναβάλουν στη θάλασσα γιατί δεν έχει ξεβραστεί αλλά έχει επιλέξει μόνο του να βγει στην ακτή για να στεγνώσει και να κοιμηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ