ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Θα καθυστερήσει η ανάρτησή τους στο TAXISNET

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Θα καθυστερήσει η ανάρτησή τους στο TAXISNET
Φωτογραφία αρχείου από τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία σχηματίστηκαν ουρές στις εφορίες,για τις τελευταίες εκκρεμότητες των φορολογουμένων, όπως,κατάθεση τελών κυκλοφορίας, ΦΑΠ και ΦΠΑ EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Το άνοιγμα στα μέσα Νοεμβρίου της ειδικής εφαρμογής του TAXISNET, μέσω της οποίας μπορούν να ενημερωθούν για το ποσό των τελών κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων και μοτοσυκλετών, δεν πραγματοποιηθεί ακόμα και όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει για λίγο ακόμη.

Η καθυστέρηση της εμφάνισης των τελών κυκλοφορίας στην ειδική εφαρμογή, οφείλεται στο ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογιστούν τα τέλη για το 2017.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμη έως ότου έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν το... ραβασάκι με το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν ως το τέλος του έτους και όπως όλα δείχνουν κανένα από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες δεν θα ισχύσει τελικά.

Πληροφορίες θέλουν τη νέα υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, να προσανατολίζεται στο να μη γίνει εφέτος καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισήγηση της κυρίας Παπανάτσιου για το θέμα των τελών κυκλοφορίας του έτους 2017 προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι στην κατεύθυνση ότι δεν θα πρέπει να γίνουν προσαρμογές οι οποίες στο τέλος να μη φέρουν κανένα ουσιαστικό εισπρακτικό αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ