ΕΛΛΑΔΑ

Η Μέρκελ... Πλανητάρχης: Τι μεταδίδει ο Π.Βαλασόπουλος για το τετ α τετ με τον Ομπάμα

Η Μέρκελ... Πλανητάρχης: Τι μεταδίδει ο Π.Βαλασόπουλος για το τετ α τετ με τον Ομπάμα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το τετ α τετ του Μπαράκ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ σε λίγη ώρα στο Βερολίνο αλλά και οι συναντήσεις του με τους ευρωπαίους ηγέτες την Παρασκευή.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι οι εξελίξεις μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του CNN Greece στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, οι ευρωπαίοι περιμένουν με αγωνία να τους μεταφέρει ο Αμερικανός Πρόεδρος τις εκτιμήσεις του για το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Αναλυτές στη Γερμανία υπογραμμίζουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα προσπαθήσει να τους καθησυχάσει και θα τονίσει ότι ο πυρήνας των σχέσεων της Ευρώπης και της Αμερικής θα παραμείνει όπως είναι σήμερα.

«Πλανητάρχης» Άνγκελα Μέρκελ

Την ίδια ώρα τα γερμανικά Μέσα αναφέρουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι η στενότερη εταίρος του εκτός Ευρώπης, θα στείλει μήνυμα ότι τη δεδομένη στιγμή «ο Πλανητάρχης» είναι η Άνγκελα Μέρκελ.

Αναφορικά με την ιστορική ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα, τα ΜΜΕ της Γερμανίας σημειώνουν ότι οι συμβολισμοί του Ομπάμα δεν είναι τυχαίοι. Όπως λέει ο Παντελής Βαλασόπουλος: «Στην Αθήνα ακούσαμε τον λόγο περί Δημοκρατίας και έδωσε με αυτόν τον τρόπο και το στίγμα της Ελλάδας στην περιοχή, θέλοντας να δείξει τη σημασία που έχει η Γερμανία από εδώ και πέρα στη διεθνή πολιτική σκακιέρα».

Τα γερμανικά Μέσα εστιάζουν στο γεγονός ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έστειλε ένα μήνυμα για το τι σημαίνει η Δημοκρατία κυρίως δε, σε ταραγμένους καιρούς.

«Φαίνεται και είναι εκτίμηση πολλών, ότι επέλεξε το θέμα της Δημοκρατίας, καθώς, ενδεχομένως, προβλέπει ότι έρχονται ταραγμένες ημέρες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, που ίσως απειλήσουν τον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας και ένας βασικός πυρήνας της Δημοκρατίας στον κόσμο είναι η Ευρώπη», επεσημαίνει ο ανταποκριτής του CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ