ΕΛΛΑΔΑ

Μολότοφ, πετροπόλεμος και χρήση χημικών όλη τη νύχτα στο Πολυτεχνείο (pics&vid)

Μολότοφ, πετροπόλεμος και χρήση χημικών όλη τη νύχτα στο Πολυτεχνείο (pics&vid)
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πεδίο μάχης θύμιζε το βράδυ της Πέμπτης η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο καθώς σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τα επεισόδια άρχισαν λίγο πριν από τις 8, με πετροπόλεμο και βόμβες μολότοφ να πέφτουν «βροχή» γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ομάδα νεαρών που είχε καταλάβει την αίθουσα Γκίνη, χρησιμοποίησε το Πολυτεχνείο ως ορμητήριο προκειμένου να επιτεθεί στις αστυνομικές δυνάμεις με ξύλα, πέτρες και μολότοφ. Άλλη ομάδα νεαρών έσκισε και έκαψε την ελληνική σημαία.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή έμοιαζε αποπνικτική. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, πετούσαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης με σκοπό να διαλύσουν τους ταραξίες ενώ οι ομάδες των νεαρών απαντούσαν βάζοντας φωτιές σε διάφορα αντικείμενα και ρίχνοντας βόμβες μολότοφ. Επίσης έσπασαν με βαριοπούλα τα πεζοδρόμια και πέταξαν τα μάρμαρα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία προχώρησε σε 13 συλλήψεις για τα επεισόδια και σε πέντε προσαγωγές.

Δείτε εδώ το live blogging του CNN Greece

Επεισόδια και σε άλλες πόλεις

Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στη Θεσσαλονίκη ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε από την Εγνατία στους χώρους του ΑΠΘ εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Οι αρχές προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Συγκρούσεις αντιεξουσιαστών- ΜΑΤ στον Βόλο

Ένταση επικράτησε και στον Βόλο μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ. Ομάδα ατόμων πετούσε μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς ενώ έκαψαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ζημιές σε τράπεζες και ένα ενεχυροδανειστήριο.

volos1

(Πηγή: e-volos.gr)

volos2

(Πηγή: e-volos.gr)

Ιωάννινα: Τραυματίστηκε ο αστυνομικός Διευθυντής

Με τραύμα στο μέτωπο μεταφέρθηκε ο αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από κουκουλοφόρους έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ