ΕΛΛΑΔΑ

H Ζάκυνθος μετρά τις πληγές της μετά το κύμα κακοκαιρίας

H Ζάκυνθος μετρά τις πληγές της μετά το κύμα κακοκαιρίας
EUROKINISSI

Τις πληγές της από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το σαββατοκύριακο το νησί μετράει η Ζάκυνθος, η οποία θρηνεί τον χαμό του 33χρονου Γιώργου Ζουπάνου, που ανασύρθηκε νεκρός, καθώς το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, ξέσπασε νέα δυνατή μπόρα, δημιουργώντας εκ νέου προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Αναλυτικότερα, στην περιοχή του Κρυονερίου, υπήρξε κατολίσθηση και πτώση βράχων που έκλεισαν το δρόμο, ενώ ακόμα κατολίσθηση υπήρξε και στην περιοχή του Δημοτικού σταδίου Ζακύνθου όπου πέτρες και χώματα έφυγαν από λόφο της περιοχής και κατέληξαν στο δρόμο.

Επίσης, «φούσκωσε» και πάλι χείμαρρος και διεκόπη η κυκλοφορία στην γέφυρα «Ξιφίτα» στο δρόμο των Αμπελοκήπων. Στο σημείο από χθες το βράδυ βρίσκεται η τροχαία αλλά και συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τον χείμαρρο.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ζευγαριού

Την ίδια ώρα μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού ζευγαριού στήθηκε στο Καλαμάκι και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΚΤΕΟ.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήση και αμέσως στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της, αλλά και της 6ης ΕΜΑΚ που βρίσκεται στη Ζάκυνθο από χθες. Την επιχείρηση συντόνισε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ενώ στο σημείο βρέθηκε τόσο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιασάτος, όσο και αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος.

Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τους έμπειρους άνδρες της ΕΜΑΚ να επιστρατεύουν μια πολυεστερική βάρκα και εν συνεχεία να απεγκλωβίζουν τη γυναίκα που βρέθηκε εγκλωβισμένη στο σπίτι της. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο άνδρας δεν θέλησε να εγκαταλείψει την εστία του, γι' αυτό και η Πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ