ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Άστεγος διέρρηξε ΙΧ για να φυλακιστεί και να βρει φαγητό και ζεστασιά

Βόλος: Άστεγος διέρρηξε ΙΧ για να φυλακιστεί και να βρει φαγητό και ζεστασιά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μια συγκλονιστική ιστορία, ενδεικτική των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που δεν έχουν στέγη και ζουν στο δρόμο, είδε το φως της δημοσιότητας στο Βόλο.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, ένας 47χρονος άστεγος αποπειράθηκε να κλέψει αυτοκίνητο και στη συνέχεια παραδόθηκε ο ίδιος στην Αστυνομία, προκειμένου να φυλακισθεί και να σωθεί από το κρύο.

Το περιστατικό κατεγράφη από τους αστυνομικούς, όταν την νύχτα που πέρασε, ο 47χρονος έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου στην Νέα Ιωνία με ένα κατσαβίδι, χωρίς όμως να κλέψει κάτι. Ακολούθως, στις 03.00 τα ξημερώματα πήγε αυτοβούλως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν.

Οι αστυνομικοί άκουσαν την υπόθεση και αφού διαπίστωσαν με αυτοψία ότι ο 47χρονος, από τη Θεσσαλονίκη, τους έλεγε την αλήθεια, έμειναν εμβρόντητοι όταν τους ζήτησε να οδηγηθεί στη φυλακή για να εξασφαλίσει στέγη και φαγητό, λόγω της κακοκαιρίας.

Ο 47χρονος είναι άστεγος και άνεργος, μετακινείται πολύ συχνά μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βόλου, όπου διαμένει κατά διαστήματα, και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για μικροκλοπές.

Ο άστεγος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Βόλου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος επειδή όπως ορίζει η νομοθεσία παραδόθηκε αυτοβούλως, αλλά και επειδή ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν υπέβαλε μήνυση για τη ζημιά και δεν έλειψε τίποτα μέσα από το όχημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ