ΕΛΛΑΔΑ

Παγωμένο ποτάμι από χαλάζι σε χωριό της Κρήτης (pics)

Παγωμένο ποτάμι από χαλάζι σε χωριό της Κρήτης (pics)
neakriti.gr

Μία πρωτόγνωρη εικόνα δημιουργήθηκε εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης στο χωριό Πεζά του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς εμφανίστηκε ένα παγωμένο ποτάμι να περνά μέσα από τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Το χαλάζι σχημάτισε ένα παχύ στρώμα πάγου που κάλυψε τα πάντα και σε συνδυασμό με τη δυνατή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ποτάμι πάγου που έρεε για αρκετή ώρα.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η στάθμη του νερού υπερκάλυπτε το ύψος των πεζοδρομίων τα οποία και εκείνα είχαν καλυφθεί από πάγο σχηματίζοντας ένα λευκό πέπλο χιονιού ενώ οτιδήποτε υπήρχε πάνω σε αυτά, παρασύρονταν και εκείνα με το ποτάμι του πάγου.

ΠΟΤΑΜΙ 2

(Πηγή φωτογραφίας neakriti.gr)

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ένας κάτοικος προσπάθησε να "σώσει" μία γλάστρα από την απρόσμενη καιρική έκπληξη, που σημειώθηκε την Τρίτη στο χωριό Πεζά και με κόπο κατάφερε να τη μετακινήσει από το δρόμο και τελικά να την απομακρύνει.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με μεγάλη δυσκολία και ταυτόχρονα επικινδυνότητα εξαιτίας της ολισθηρότητας από τη βροχή και το χαλάζι.

POTAMI 3

(Πηγή φωτογραφίας neakriti.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ