ΕΛΛΑΔΑ

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες
EUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Οι αγρότες της Μακεδονίας ανοίγουν τον φετινό χορό των κινητοποιήσεων, οι οποίοι είναι έτοιμοι για το πρώτο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης.

Θέλοντας να δείξουν την αποφασιστικότητά τους για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες της Παιονίας, έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ τους στη γέφυρα του Αξιού, καταγγέλλοντας πως κάθε άλλο παρά τηρούνται οι υποσχέσεις που εισέπραξαν πέρυσι στα μπλόκα τους.

Αύριο Σάββατο είναι προγραμματισμένο το πρώτο συλλαλητήριο, με αγρότες της περιοχής να συγκεντρώνονται στη γέφυρα του Αξιού και στη συνέχεια να πραγματοποιούν πορεία στο τελωνείο των Ευζώνων το οποίο σχεδιάζουν να αποκλείσουν συμβολικά για κάποιες ώρες.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, «από όσα μας είπαν πέρυσι στα μπλόκα, βγαίνουν τα αντίθετα», και αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μίλησε ενδεικτικά για τη μείωση κατά 50% της εξισωτικής αποζημίωσης επειδή τριπλασιάστηκε ο αριθμός των δικαιούχων.

Ο ίδιος κατήγγειλε πως οι επαγγελματίες αγρότες δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις περί ακατάσχετου λογαριασμού, τη στιγμή που το 80% των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχει λογαριασμό είτε προς κατάσχεση είτε δεσμευμένο από εφορία, ταμεία και τρίτους.

«Επόμενη κίνησή μας θα είναι να πάμε στην Ειδομένη με τις οικογένειές μας και να στήσουμε καταυλισμό προκειμένου να εξασφαλίσουμε ζέστη και τροφή», κατέληξε ο κ. Καρυπίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ