ΕΛΛΑΔΑ

Άτομα με αναπηρία στην πλατεία Κλαυθμώνος, ζητούν αξιοπρέπεια

Άτομα με αναπηρία στην πλατεία Κλαυθμώνος, ζητούν αξιοπρέπεια
eurokinissi

Πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν άτομα με αναπηρία στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αφορμή, η αυριανή «εθνική ημέρα ατόμων με αναπηρία».

Άτομα με αναπηρία και οι συνοδοί τους, κατέβηκαν σήμερα την πλατεία Κλαυθμώνος και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα. Ζητάνε τα αυτονόητα. Υγεία, παιδεία, πρόνοια, εργασία, μα πάνω από όλα, ζητάν αξιοπρέπεια.

3980377

πηγή: eurokinissi

Ζητάμε αξιοπρέπεια

«Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ότι θέλουμε να ζήσουμε στη χώρα μας σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει την αξιοπρέπειά μας, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την εργασία, τα εισοδήματά μας. Ο αποκλεισμός, η φτωχοποίηση και οι διακρίσεις κυριεύουν τη ζωή μας. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να θεσπίσει επιτέλους στην Ελλάδα εθνικό πρόγραμμα, δημόσιων πολιτικών που να προστατεύει τα πραγματικά δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία σε αυτή τη χώρα».

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν τηρήθηκαν

Η ΕΣΑμεΑ ενόψει και της αυριανής ημέρας απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία, τονίζεται ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν τηρήθηκαν.

Φόβος για περαιτέρω περικοπές

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους είδαν τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται την ώρα που νέες φημολογίες για περεταίρω περικοπές σε επιδόματα ολοένα πληθαίνουν.

3980375

πηγή: eurokinissi

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Η ΕΣΑμεΑ ζητά συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να εκθέσει συνολικά τα ζητήματα της επιστολής και τα προβλήματα που ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή όπου το πλήθος των αναπληρωτών παραμένει μέχρι αυτή την στιγμή, ενώ αντιπροσωπεία μπήκε στη βουλή ώστε να συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ