ΕΛΛΑΔΑ

Αδελφοποιήθηκαν η πόλη της Λάρισας με την Ανάπα της Ρωσίας

Αδελφοποιήθηκαν η πόλη της Λάρισας με την Ανάπα της Ρωσίας
Google Images

Η πόλη της Λάρισας και η Ανάπα της Ρωσικής Ομοσπονδίας προχώρησαν σε αδελφοποίηση μετά από απόφαση του δημοτικού συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων.

Στις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου υπεγράφη το πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ των δυο δημάρχων, ενώ σήμερα, η ρωσική αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί στη Λάρισα.

Το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Λάρισας και στο πλαίσιο της αδελφοποίησης Λάρισας - Ανάπα, θα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος θα μιλήσει στο φόρουμ για τις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, καθώς και εκπρόσωπος της γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Επίσης, στο πλαίσιο του ίδιου φόρουμ θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του πρέσβη της Ρωσίας στην χώρα μας και επικεφαλής του τμήματος πολιτιστικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας της πρεσβείας Φεόντορ Καλαϊντόφ, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Κράσνονταρ Αν. Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Φιλίας και Συνεργασίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων Ελλάδας Χρήστος Τοπαλίδης κ.α.

Ποια είναι η Ανάπα

Η Ανάπα είναι λουτρόπολη της περιοχής του Κράσνονταρ, αποτελεί έδρα της επαρχίας Ανάπσκι στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας και έχει πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκους. Συνδέεται με την νεώτερη, αλλά και την αρχαία ελληνική ιστορία και ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ. ο βασιλιάς Γόργιππος ίδρυσε στον τόπο αυτό Ελληνική αποικία με το όνομα Γοργιππία.

Στην πόλη της Ανάπα, δραστηριοποιείται Ελληνική κοινότητα που αριθμεί περίπου 3.500 Έλληνες. Η κοινότητα είναι ιδιαίτερα δραστήρια ενδιαφέρεται για την διατήρηση των παραδόσεων και την ισχυροποίηση των δεσμών με την Ελλάδα.

Διαθέτει το ελληνικό λαϊκό θέατρο «Ελευθερία», μοναδικό θέατρο στην Ρωσία στην Ελληνική γλώσσα, το λαϊκό συγκρότημα ποντιακού ελληνικού χορού «Γοργιππία», το λαϊκό συγκρότημα ελληνικού χορού «Γκελειός» και την ποδοσφαιρική ομάδα «Πόντος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ