ΕΛΛΑΔΑ

ΠΝΟ: Αναστέλλεται η απεργία

ΠΝΟ: Αναστέλλεται η απεργία

Απόφαση για αναστολή της απεργίας πήρε η ΠΝΟ σε πρωινή συνεδρία. Η ΠΝΟ ξεκαθαρίζει ότι η αναστολή αφορά την περίοδο των εορτών και αμέσως μετά τα αρμόδια όργανα θα επανεξετάσουν την θέση τους.

Με ανακοίνωση της μετά την απόφαση ξεκαθαρίζει ότι παραμένει σε επιφυλακή και περιμένει «χειροπιαστές αποδείξεις από τους κυβερνώντες για την επίλυση των προβλημάτων, σύμφωνα με τις διατυπωθείσες δηλώσεις τους».

«Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί πρέπει να επανεξετάσουν την αρνητική συμπεριφορά τους στην αντιμετώπιση των δίκαιων και καυτών αιτημάτων τους και «να κατανοήσουν μια για πάντα ότι οι ναυτεργάτες δεν ζητούν τίποτε νέο αλλά απλά αγωνίζονται να διασώσουν όσα τους έχουν απομείνει μετά τις συνεχείς περικοπές, που δέχτηκε ο κλάδος από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της τρόικας και των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων».

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωση η Ομοσπονδία, τονίζει ότι οι γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις, του υπουργού Ναυτιλίας και του υπουργού των Οικονομικών, για το φορολογικό, «λειτούργησαν προς το παρόν ως καταρχήν πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων».

Μετά και τη σημερινή απόφαση, τις επόμενες ώρες, θα φύγουν τα πρώτα πλοία για τα νησιά, αλλά και από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σημείωσε: «Επιτέλους πρυτάνευσε η λογική». Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης των ναυτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ