ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την εισβολή της ΧΑ

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την εισβολή της ΧΑ
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Εισβολή στα γραφεία της ΕΣΗΕΑπραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας μια ομάδα 50 περίπου ατόμων και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος Γιάννης Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος.

 

Η εισβολή έγινε στον 3ο όροφο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών».

Η Ένωση Συντακτών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αφετηρία της επανεμφάνισής της Χρυσής Αυγής, ήταν χωρίς αμφιβολία «η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης με μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω».

Συνεχίζοντας, η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» τη δήλωση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου περί ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας, και επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι ουδείς μπορεί να ακυρώσει τον θεσμικό ρόλο της ΕΣΗΕΑ ως υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης, και να εμποδίσει την υποχρέωσή της και ως πνευματικού Σωματείου, να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. «Καμία απειλή, καμία αντίδραση, όποιας μορφής δεν πρόκειται να μας επιβάλει λογοκρισία», υπογραμμίζει η Ένωση.

Τέλος, η ΕΣΗΕΑ αφήνει αιχμές για τη «διακριτική» στάση της αστυνομίας, η οποία δεν παρενέβη στη βίαιη εισβολή των μελών της Χ.Α. στο κτίριο της Ακαδημίας.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής διέκοψαν "βιαίως" την εκδήλωση άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές και ύβρεις προς τους διοργανωτές και σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των δημοσιογράφων :"αλήτες - ρουφιάνοι- δημοσιογράφοι", αλλά και συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στα χέρια τους κρατούσαν ελληνικές σημαίες και λίγο πριν αποχωρήσουν έψαλαν τον εθνικό ύμνο έξω από την αίθουσα που διεξάγονταν η εκδήλωση, αλλά και κατά τη στιγμή της αποχώρησής τους από το κτίριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ