ΕΛΛΑΔΑ

Κακοποίηση παιδιού στον καταυλισμό της Σούδας- Σκληρές εικόνες

Κακοποίηση παιδιού στον καταυλισμό της Σούδας- Σκληρές εικόνες
Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας (αρχείο)

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα 3χρονο αγοράκι να κακοποιείται από έναν άνδρα που φέρεται να είναι ο πατέρας του, στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο.

Στο βίντεο αποτυπώνεται ο νεαρός άνδρας να χτυπά το παιδί την ώρα που αυτό κάνει μπάνιο. Στην προσπάθειά του να σταθεί όρθιο, ο μετανάστης είτε το τραβά είτε το χτυπάει στο πρόσωπο και στα πόδια με αποτέλεσμα το παιδί να πέφτει και πάλι κάτω.

Παρά τα κλάματα του παιδιού, ο μετανάστης συνεχίζει για αρκετή ώρα να το βασανίζει, μέχρι τη στιγμή που δέχεται την προτροπή από τρίτο άτομο να σταματήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece το βίντεο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ένας πρόσφυγας που βρίσκεται στη Φινλανδία κάνοντας με αυτό τον τρόπο την καταγγελία του.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείουν ο συγκεκριμένος πρόσφυγας που ανήρτησε το βίντεο στο Facebook ενδεχομένως πριν βρεθεί στην Φινλανδία να είχε περάσει από τη Σούδα και να είχε γνώση της κατάστασης που επικρατούσε στον συγκεκριμένο καταυλισμό.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, με το οποίο επικοινώνησε το CNN Greece, το βίντεο με τα βασανιστήρια του ανήλικου αγοριού εστάλη στο inbox του Facebook του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού.

Αμέσως, ενημερώθηκαν από το Χαμόγελο του Παιδιού, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και το 3χρονο αγοράκι, απομακρύνθηκε άμεσα από τον καταυλισμό και βρίσκεται σε προστατευόμενος μέρος, ενώ ο συγκεκριμένος άντρας έχει συλληφθεί και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το politischios.gr. (Προσοχή, σκληρές εικόνες)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ