ΕΛΛΑΔΑ

Μακρύνετε τα μαλλιά σας γρηγορότερα με πέντε απλά βήματα

Μακρύνετε τα μαλλιά σας γρηγορότερα με πέντε απλά βήματα
Reuters

Ένας από τους κρυφούς πόθους κάθε γυναίκας είναι τα μακριά, πυκνά, λαμπερά και υγιή μαλλιά. Όλες θαυμάζουν τις πρωταγωνίστριες του Χόλυγουντ για τις υπέροχες μακριές μπούκλες τους και εύχονται να τις αποκτήσουν μια μέρα. Όμως δεν είναι όσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Με πέντε απλά βήματα θα καταφέρετε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσετε την μακριά κόμη που τόσο επιθυμείτε.

1. Κούρεμα

Αν θέλετε μακριά μαλλιά πρέπει να τα κουρεύετε κάθε 8 με 12 εβδομάδες. Θα σταματήσει την καταστροφική ψαλίδα, που οδηγεί σε σπάσιμο της τρίχας και κάνει τα μαλλιά να μοιάζουν πιο κοντά. Μην αμελείτε το κούρεμα λοιπόν.

2. Μασάζ

Το μασάζ στο κεφάλι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει τους θύλακες της τρίχας. Προσπαθήστε να κάνετε μασάζ κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιείστε τα ακροδάχτυλα σας για να εφαρμόσετε μαλακά το σαμπουάν με κυκλικές κινήσεις.

3. Ενυδάτωση

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε στα μαλλιά σας είναι να μην βάζετε μαλακτικό μετά το σαμπουάν. Οι βαφές και το στυλιζάρισμα κάνει τα μαλλιά σας να μοιάζουν λεπτά και αδύναμα. Η ενυδατική βοηθά στην αντικατάσταση των πρωτεϊνών και των λιπιδίων και θωρακίζει την επιδερμίδα από περαιτέρω βλάβη.

4. Υγιεινό φαγητό

Τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, γι΄αυτό σιγουρευτείτε ότι καταναλώνετε αρκετές μέσα στην μέρα. Μπορείτε να προσθέσετε βιταμίνες και σκευάσματα για την υγεία των μαλλιών στην διατροφή σας για να λάβετε όλα τα απαραίτητα συστατικά.

5. Βούρτσισμα

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας σαν να είναι φτιαγμένα από χρυσό. Ξεκινήστε από το κάτω μέρος και ανεβείτε σταδιακά. Προσοχή στην λεπτομέρεια και όχι απότομες κινήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ