ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στα λευκά περιοχές της χώρας - παγετός από το βράδυ του Σαββάτου

Καιρός: Στα λευκά περιοχές της χώρας - παγετός από το βράδυ του Σαββάτου
ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ/Eurokinissi

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» περιοχές της χώρας. Στη Χαλκιδική, σε αρκετά οδικά τμήματα, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων. Χιόνι θα πέσει στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, μέσω Αρναίας, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγιάς, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού μέσω Ταξιάρχη, στην επαρχιακή οδό Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη και στη δασική οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το βράδυ θα σταματήσουν. Ωστόσο η ΕΜΥ προειδοποιεί, ότι από το βράδυ της ίδιας μέρας και νωρίς το πρωί της Κυριακής αναμένεται παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες:

Σάββατο (17-12-2016)

Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας (από τα 300-400 μέτρα) και της Κρήτης (από τα 600 μετρά) αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο (από τα 200 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυριακή (18-12-2016)

Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δευτέρα (19-12-2016)

Καιρός: λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και τη νύχτα στο ιόνιο θα σημειωθούν τοπικός βροχές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τρίτη (20-12-2016) και Τετάρτη (21-12-2016)

Καιρός: νεφώσεις με τοπικός βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα νότια.

Σε ό,τι αφορά την πρόγνωση του καιρού για τις ημέρες των Χριστουγέννων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι οι μετεωρολόγοι να μπορούν να κάνουν με ακρίβεις τις προβλέψεις τους.

Διαβάστε ακόμη:

Καιρός: Επιδείνωση με χιόνια και παγετό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ