ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων λόγω Χριστουγέννων

Επιστροφή πινακίδων λόγω Χριστουγέννων
AΠΕ-ΜΠΕ

Η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει -από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου- τις πινακίδες των αυτοκινήτων εν όψει εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών

  • άδεια κυκλοφορίας
  • αστυνομική ταυτότητα
  • θεωρημένη εξουσιοδότηση (στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος)

Οι οδηγοί μπορούν να παραλάβουν τις πινακίδες από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9.00 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους οι πολίτες ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Κατ’ εξαίρεση, η παραλαβή των πινακίδων την Παρασκευή 23/12 θα γίνεται από τις 9.00 το πρωί, έως τις 13.30 το μεσημέρι.

Η επιστροφή των στοιχείων αφορά το χρονικό διάστημα μετά το πέρας της προηγούμενης σχετικής Απόφασης.

Σημειώνεται ότι οι Αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Τέλος, επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ