ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια κάθειρξη στην ομόφωνα ένοχη «μαύρη χήρα» της Αργολίδας

Ισόβια κάθειρξη στην ομόφωνα ένοχη «μαύρη χήρα» της Αργολίδας
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/φωτογραφία αρχείου)

Ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε η Δήμητρα Βούλγαρη, η οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του συζύγου της, του 42χρονου πλοιάρχου Αθανασίου Λάμπρου τον Δεκέμβριο του 2014.

Έπειτα από σχεδόν έναν μήνα ακροαματικής διαδικασίας στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, οι δικαστές έβγαλαν την ετυμηγορία τους στις 2:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, με την κατηγορουμένη να μην είναι παρούσα κατά την αναγγελία της ποινής της.

Να σημειωθεί ότι η Δήμητρα Βούλγαρη καταδικάστηκε και σε 18 μήνες κάθειρξη για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για τη διερεύνηση τυχών ποινικής ευθύνης-συμμετοχής στον φίλο του καπετάνιου, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε δολοφονημένος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Δεκέμβριο του 2014 βρέθηκε νεκρός στο σπίτι ενός φίλου του, στην Αργολίδα, ο 42χρονος πλοίαρχος Αθανάσιος Λάμπρου. Αρχικά οι αστυνομικοί εξέτασαν το σενάριο της αυτοκτονίας, όμως πέραν του ότι από τις καταθέσεις ανθρώπων του περιβάλλοντός του δεν προέκυπτε ότι ο πλοίαρχος είχε δώσει δείγματα ότι είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του, αναπάντητο παρέμενε και το ερώτημα πώς θα μπορούσε να πυροβολήσει δύο φορές κατά του εαυτού του, μία στο θώρακα και μία στο κεφάλι.

Έτσι η αστυνομία στράφηκε στο στενό οικογενειακό και στο φιλικό περιβάλλον του θύματος. Οι φωνές ότι ο πλοίαρχος δεν είχε καλές σχέσεις με τη σύζυγό του άρχισαν σταδιακά να πληθαίνουν με πληροφορίες για περιστατικά βίας και αλληλοκατηγορίες απιστίας να βγαίνουν στο φως.

Υπήρξαν μάλιστα και μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η σύζυγος του 42χρονου πλοιάρχου, του είχε επιτεθεί με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον στο χέρι, ενώ εκείνος την έσπρωξε με βία πάνω σε μια τζαμαρία, με αποτέλεσμα εκείνη να τραυματιστεί στην πλάτη.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία περιγράφονταν κι άλλα τέτοια παρόμοια περιστατικά, ενδεικτικά της κακής σχέσης που είχε το ζευγάρι, κάτι που ήταν γνωστό στον οικογενειακό και φιλικό κύκλο τους. Ίσως γι’ αυτό και φίλοι και συγγενείς ήταν επιφυλακτικοί στις τηλεοπτικές εκκλήσεις της κατηγορούμενης για να βρεθεί ο δολοφόνος του συζύγου της.

Από τις 8 Δεκεμβρίου του 2014, οπότε και έγινε η δολοφονία, η κατηγορούμενη δήλωνε ότι αναζητούσε διακαώς αυτόν που αφαίρεσε τη ζωή από τον σύζυγό της, όμως τον Αύγουστο του 2015 «έσπασε» και ομολόγησε την πράξη της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ