ΕΛΛΑΔΑ

Μικροένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (pics&vid)

Μικροένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (pics&vid)
CNN GREECE

Μικροένταση επικράτησε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι είδαν την αστυνομία να κατεβάζει τα ρολά στο υπουργείο και "έκαναν ντου" στη στοά, ενώ ήρθαν και αστυνομικοί της ΥΜΕΤ.

 

Οι συγκεντρωμένοι, που συγκέντρωθηκαν έξω από το υπουργείο από τις 10.00 το πρωί, είναι εξαγριωμένοι, καθώς περιμένουν μέσα στην βροχή και ζητούν να δουν τον αρμόδιο υπουργό. Ακολούθως, έχουν προγραμματίσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι εργαζομένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν πανελλαδική στάση εργασίας από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, με αίτημα την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.

IMG 4391

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία ζητεί να καταβληθούν δεδουλευμένα και να μην απολυθούν όσοι εμπίπτουν στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.

IMG 4389

IMG 4388

ΠΗΓΗ: CNN GREECE

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το τελευταίο διάστημα δήμοι αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους», ενώ ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και τη μη απόλυσή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ