ΕΛΛΑΔΑ

Κατάργηση εθνοσήμου από στολές αξιωματικών, όχι από πηλήκια

Κατάργηση εθνοσήμου από στολές αξιωματικών, όχι από πηλήκια
ΧΑΒΑΛΕΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Διαταγή κατάργησης του εθνόσημου από τις στολές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων όχι όμως και από τα πηλήκια, εξέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Β. Αποστολάκης με σκοπό την απλοποίηση των οι στολών καθώς κρίθηκε ότι συχνά η υπερβολική χρήση σημάτων δημιουργούσε αρνητική εικόνα για την παρουσία των αξιωματικών που υπηρετούσαν σε κάποιες μονάδες.

Το μέτρο αφορά στο 20% περίπου των στολών του Στρατού Ξηράς και το 2-3% εκείνων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ το έμβλημα θα αφαιρεθεί από μανίκια, τσέπες και λοιπές χρήσεις οι οποίες κρίνονται περιττές από το Γενικό Επιτελείο.

Η συγκεκριμένη κατάργηση αφορά και αλλαγές στις στολές όσων υπηρετούν στο εξωτερικό που πλέον διακοσμημένες με μόνο διακριτικό την ελληνική σημαία και όχι το εθνόσημο ενώ οι απόφοιτοι των στρατιωτικών σχολών θα φορούν μόνο ένα διακριτικό που θα παραπέμπει στην σειρά προτεραιότητας τους.

Στην αιτιολόγηση της απόφασης προβάλλεται η προσπάθεια να απεικονίζονται τα ουσιαστικά προσόντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για "αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ