ΕΛΛΑΔΑ

Η τύχη του ΔΟΛ πλέον στα χέρια των τραπεζών

Η τύχη του ΔΟΛ πλέον στα χέρια των τραπεζών
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατέστη δυνατή η καταβολή του ποσού των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε στην αποπληρωμή τόκων δανείου.

Ο ΔΟΛ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση και αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι τράπεζες θα κληθούν τις επόμενες ώρες να αποφασίσουν το μέλλον του Οργανισμού.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως οι πιστώτριες τράπεζες δεν σκοπεύουν να δώσουν νέα χρονικά περιθώρια στον Οργανισμό και αυτό σημαίνει πως θα καταγγελθούν οι δανειακές συμβάσεις ίσως και τις επόμενες ημέρες.

Μία τέτοια εξέλιξη για τον Οργανισμό θα σημάνει την αλλαγή του διοικητικού σχήματος, καθώς οι τράπεζες θα τοποθετήσουν προσωρινή διοίκηση και εν συνεχεία θα αναζητηθούν επενδυτές.

Πάντως οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας είναι τεράστιες και θεωρείται αμφίβολο εάν βρεθεί επενδυτής που θα αναλάβει αυτό το βάρος. Σε μία τέτοια εξέλιξη που θα είναι ιδιαίτερα άσχημη για χιλιάδες εργαζόμενους, οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε εκκαθάριση με πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ