ΕΛΛΑΔΑ

Πόλα Ρούπα: Πού συνελήφθη-τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Πόλα Ρούπα: Πού συνελήφθη-τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, συνελήφθη τα ξημερώματα η Πόλα Ρούπα, που ήταν καταζητούμενη από τις Αρχές ως ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Ρεπορτάζ: Μίνα Καραμήτρου, Λευτέρης Σουχάιμπ

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγινε τα ξημερώματα στην Ηλιούπολη κάτω από άκρα μυστικότητα. Η Πόλα Ρούπα ήταν μαζί με το παιδί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς επί τη βάσει ότι μαζί της θα ήταν και ο μικρός γιος της.

Οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα που έγινε η σύλληψη βρήκαν ένα πιστόλι, ενώ η Πόλα Ρούπα, σε αντίθεση με τις φωτογραφίες της που κυκλοφορούσαν όλο τον τελευταίο καιρό, ήταν διαφορετική σε εμφάνιση. Συγκεκριμένα, έχει κοντά καστανόξανθα μαλλιά.

Δείτε την παρουσίαση της υπόθεσης για τη σύλληψη της Πόλα Ρούπα από τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ:

Σε αυτή την πολυκατοικία συνελήφθη η Πόλα Ρούπα:

final 1 copy
final 2 copy
final 3 copy
final 4 copy

Το σημείο έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή και διενεργούν έρευνες.

Ταυτοχρόνως με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, άλλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ήταν σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου σε μονοκατοικία στην οδό Αθανασίου Διάκου συνελήφθη μια 25χρονη η οποία ερευνάται για τυχόν συμμετοχή της στις ληστείες που έκανε το ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα.

final
final 2
final 3
final 4
final 5
final 6

Αμφότερες έχουν ήδη οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι λέει για την 25χρονη που συνελήφθη από τις Αρχές, ένας γείτονας

Για αρκετό χρονικό διάστημα η Πόλα Ρούπα κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία ως «Χριστίνα Αρβανίτη, επιχειρηματίας». Αυτά χρησιμοποίησε, όπως είχε αποκαλύψει το CNN Greece, για να νοικιάσει το ελικόπτερο με το οποίο είχε επιχειρήσει να βοηθήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Μαζιώτης και άλλα ηγετικά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Στη συνέχεια, και λίγο πριν από τη ληστεία στη Μαλεσίνα απ' όπου η Ρούπα διέφυγε με τους συνεργούς της με πάνω από 180.000 ευρώ, άρχισε να χρησιμοποιεί άλλο ονοματεπώνυμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ