ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Ρούπα: Έρευνες για τον εντοπισμό της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα (vid & pics)

Σύλληψη Ρούπα: Έρευνες για τον εντοπισμό της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα (vid & pics)

Τη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα έχει στόχο να εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική, που συνεχίζει την γιγαντιαία επιχείρησή της, μετά και τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ηλιούπολη. 

 

Ρεπορτάζ: Μίνα Καραμήτρου, Λευτέρης Σουχάιμπ

Οι αρχές, φοβούμενες την αιφνιδιαστική απομάκρυνση ουσιαστικών στοιχείων, δίνουν μάχη με τον χρόνο για να καταφέρουν να εντοπίσουν τη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, αλλά και ενδεχομένως κι άλλων κρησφύγετων της Πόλας Ρούπα.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει τέσσερα σπίτια σε ισάριθμες περιοχές της Αττικής, τα οποία ερευνώνται ενδελεχώς, την ώρα που η Πόλα Ρούπα μεταφερόταν από τη ΓΑΔΑ στο Εφετείο.

IMG 4580

IMG 4581
IMG 4582
IMG 4583
IMG 4584

Οι έρευνες των αρχών εστιάζονται και σε έναν εμπλεκόμενο σε ποινικές υποθέσεις ο οποίος συνελήφθη και φέρεται να είναι συνεργάτης της Πόλας Ρούπα στη ληστεία πριν από δυο μήνες σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσσίνα.

Αυτή την ώρα μάλιστα αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν έρευνες για το εάν ο εμπλεκόμενος αυτός έχει σχέση με την ανταλλαγή πυροβολισμών ληστών με ομάδες ΔΙΑΣ στην περιοχή της Μεταμόρφωσης όπου σώθηκε από θαύμα αστυνομικός όταν το φυσίγγιο από το πολεμικό τυφέκιο σταμάτησε στο κράνος του.

Την ίδια ώρα η αντιτρομοκρατική συνεχίζει την έρευνα στην Ηλιούπολη στο σπίτι όπου -όπως πρώτο απεκάλυψε το CNN Greece- συνελήφθη η Πόλα Ρούπα. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece στο σπίτι αυτό έμενε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ εντοπίστηκαν χρήματα και κλειδιά.

Το χρονικό της σύλληψης

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγινε τα ξημερώματα στην Ηλιούπολη κάτω από άκρα μυστικότητα. Η Πόλα Ρούπα ήταν μαζί με το παιδί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς επί τη βάσει ότι μαζί της θα ήταν και ο μικρός γιος της.

Οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα που έγινε η σύλληψη βρήκαν ένα πιστόλι, ενώ η Πόλα Ρούπα, σε αντίθεση με τις φωτογραφίες της που κυκλοφορούσαν όλο τον τελευταίο καιρό, ήταν διαφορετική σε εμφάνιση. Συγκεκριμένα, έχει κοντά καστανόξανθα μαλλιά.

Σε αυτή την πολυκατοικία συνελήφθη η Πόλα Ρούπα:

final 1 copy
final 2 copy
final 3 copy
final 4 copy

Το σημείο έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή και διενεργούν έρευνες.

Ταυτοχρόνως με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, άλλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ήταν σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου σε μονοκατοικία στην οδό Αθανασίου Διάκου συνελήφθη μια 25χρονη η οποία ερευνάται για τυχόν συμμετοχή της στις ληστείες που έκανε το ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα.

final 1
final 2
final 3
final 4
final 5
final 6

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι λέει για την 25χρονη που συνελήφθη από τις Αρχές, ένας γείτονας

Για αρκετό χρονικό διάστημα η Πόλα Ρούπα κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία ως «Χριστίνα Αρβανίτη, επιχειρηματίας». Αυτά χρησιμοποίησε, όπως είχε αποκαλύψει το CNN Greece, για να νοικιάσει το ελικόπτερο με το οποίο είχε επιχειρήσει να βοηθήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Μαζιώτης και άλλα ηγετικά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στη συνέχεια, και λίγο πριν από τη ληστεία στη Μαλεσίνα απ' όπου η Ρούπα διέφυγε με τους συνεργούς της με πάνω από 180.000 ευρώ, άρχισε να χρησιμοποιεί άλλο ονοματεπώνυμο.

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη Ρούπα: «Δεν είχα παρατηρήσει τίποτα» λέει ο παππούς της 25χρονης

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη της Ρούπα

Πόλα Ρούπα: Απόδραση, παρανομία, ληστείες και στο βάθος ...μητέρα

Πόλα Ρούπα: Πού συνελήφθη-τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ