ΕΛΛΑΔΑ

Σκόπελος: Ένα μέτρο χιόνι μετά από 30 χρόνια (pics)

Σκόπελος: Ένα μέτρο χιόνι μετά από 30 χρόνια (pics)
ΑΠΕ - ΜΠΕ / Γιάννης Χατζητρακόσας

Μόνο όσοι είναι άνω των 27 ετών έχουν δει και μπορούν να θυμούνται τη Σκόπελο και τις παραλίες της να έχουν «βυθιστεί» κάτω από ένα μέτρο χιόνι... 

Κι αυτό διότι από το 1987, πριν δηλαδή 30 ολόκληρα χρόνια, είχε να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο πανέμορφο νησί των Σποράδων.

sk1

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, αναφέρθηκε στις... άσπρες μέρες που ξημέρωσαν αλλά και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

sk2

«Η Σκόπελος είχε κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πρόσφατων πλημμυρών. Ωστόσο, τώρα έχουμε και προβλήματα από τα χιόνια και τον πάγο. Είναι δύσκολη η μετακίνηση των δημοτών και η κυκλοφορία των οχημάτων», υποστήριξε ο κ.Βασιλούδης.

sk3

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τα μηχανήματα του δήμου εργάζονται πυρετωδώς για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων κατά προτεραιότητα προς το Κέντρο Υγείας, το ελικοδρόμιο και τα λιμάνια.

SK4

Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση για τον απεγκλωβισμό οικογενειών από τα χιόνια, ενώ μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ