ΕΛΛΑΔΑ

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική την Τρίτη

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική την Τρίτη
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Αρκετά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την έντονη χιονόπτωση που πέφτει τις τελευταίες ώρες στην Αττική.

Ήδη, η κίνηση των οχημάτων ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου γίνεται με δυσκολία και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποιούν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, αφού λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων.

ΜΕΣΑ 1

(Πηγή φωτογραφίας EUROKINISSI//ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Εξαιτίας του παγετού και της σφοδρής χιονόπτωσης αρκετά σχολεία στον νομό Αττικής θα μείνουν κλειστά.

Κλειστά τα σχολεία στην Αθήνα

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στην Αθήνα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες.

Ο δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.

Επίσης τονίζει ότι ο μηχανισμός του δήμου, είναι σε ετοιμότητα για την προστασία των άστεγων συμπολιτών μας και συνεργεία του επιχειρούν με ρίψη αλατιού, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές οι προσβάσεις στα νοσοκομεία.

Ποια άλλα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη

Επίσης, λόγω του χιονιά, των πολικών θερμοκρασιών αλλά και του παγετού δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία του Δήμου Διονύσου (Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Σταμάτας)

Αντίθετα, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, της Πεντέλης αλλά και των Βριλησσίων. Επίσης, κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Παλλήνη, την Ανθούσα, τον Γέρακα, τον Κορυδαλλό.

Κλειστά θα παραμείνουν σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου: «Τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα και το 2° Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης. Ανοικτά τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης. Σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί νέα
ενημέρωση».

Επιπλέον δεν θα λειτουργήσουν, όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη!

Όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη κατόπιν συνεννόησης με τις Διευθύντριες και τούς Διευθυντές, των αντίστοιχων Σχολικών Μονάδων, θα λειτουργήσουν κανονικά, με δεδομένη την κατανόησή των διδασκόντων, στην καθυστερημένη προσέλευση μαθητών και μαθητριών, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών!

Επίσης κανονικά, θα λειτουργήσουν και οι δύο Παιδικοί Σταθμοί, με τις Διευθύντριες των αντίστοιχων μονάδων, να λαμβάνουν με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, ιδιαίτερη μέριμνα για την διαρκή παραμονή των παιδιών, σε θερμαινόμενους χώρους!

Και τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Κλειστά τα σχολεία στον Πειραιά

Ούτε στο δήμο Πειραιά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου, λόγω της χιονόπτωσης και των προβλέψεων για τον σχηματισμό παγετού τις πρωινές ώρες

Διαβάστε επίσης:

Χιόνια στην Αθήνα: Με προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων (pics&vid)

Κακοκαιρία: Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική

ΔΗΜΟΦΙΛΗ