ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ: «Οι δράστες ήθελαν νεκρούς»

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ: «Οι δράστες ήθελαν νεκρούς»

«Οι δράστες ήθελαν νεκρούς» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης και κάνει λόγο για τυφλή δολοφονική επίθεση που βάζει σε κίνδυνο και τους κατοίκους των Εξαρχείων.

«Είχαμε μία τυφλή δολοφονική επίθεση», λέει ο Παύλος Χρηστίδης, «Ήταν εμφανές ότι ήθελαν νεκρούς γι’ αυτό και πυροβόλησαν πάνω από μία φορά και μάλιστα με ευθείες βολές εναντίον ανθρώπων που εκείνη την ώρα έκαναν τη δουλειά τους, και μάλιστα, σε μία ώρα που πολλοί άνθρωποι περνούν από το συγκεκριμένο σημείο. Από θαύμα έχουμε γλιτώσει και δεν έχουμε νεκρούς», συμπληρώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Η τρομοκρατική επίθεση έγινε τα ξημερώματα με αυτόματο όπλο «καλάσνικοφ». Την ώρα της επίθεσης οι αστυνομικοί ήταν μέσα στην κλούβα ενώ ο ειδικός φρουρός που ήταν σκοπός είπε ότι το μόνο που αντελήφθη ήταν ένα άτομο το οποίο στάθηκε απέναντι από την κλούβα και πυροβόλησε εναντίον τους. Ο δράστης πυροβόλησε και έφυγε ανενόχλητος.

Να καθαρίσουν τα Εξάρχεια

Ο κύριος Χρηστίδης κάνει λόγο για την αναγκαιότητα προστασίας της περιοχής των Εξαρχείων.

«Η περιοχή τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα ιδιότυπο γκέτο. Εμάς μας ενδιαφέρει η ασφάλεια της περιοχής. Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια της περιοχής για τους κατοίκους, μας ενδιαφέρει η ασφάλειαγια τους εργαζόμενους και φυσικά για του περαστικούς. Δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο επιχειρησιακά θα γίνει αυτό, μας ενδιαφέρει όμως να υπάρχει αποτέλεσμα. Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν μπορούν να προστατέψουν τον κόσμο τον οποίο ζει και κυκλοφορεί στην περιοχή των Εξαρχείων»

33χρονος, πατέρας 3 παιδιών ο ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε

Η κυρία Γεννηματά, επισκέφτηκε τον ειδικό φρουρό στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Ο 33χρονος άνδρας, πατέρας τριών παιδιών βρίσκεται εκτός κινδύνου.

«Ο ειδικός φρουρός διακινδύνευσε τη ζωή του, γιατί λείπει η πολιτική βούληση -από κάποιους- να καθαρίσουν τα Εξάρχεια. Είναι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος εκείνη την ώρα επιτελούσε το καθήκον του, υπερασπίζονταν ένα πολιτικό κόμμα όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, σε μία περιοχή στην οποία δεν νομιμοποιείται να υπάρχει αυτού του είδους η δράση», λέει ο κύριος Χρηστίδης.

final copy copy

CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Μία επίθεση την εβδομάδα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Όπως λέει ο κύριος Χρηστίδης στο CNN Greece, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ γίνονται επιθέσεις με μολότοφ κάθε εβδομάδα.

«Δεν ξεχνάμε ότι πριν από δύο περίπου χρόνια είχαμε αντίστοιχη επίθεση με πολυβόλο όπλο εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την δολοφονική επίθεση εναντίον του Γιώργου Αρβανιτίδη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πριν από περίπου έναν χρόνο, με μολότοφ, οι οποίες έσκασαν ακριβώς δίπλα του, και αυτή η οποία έσκασε πάνω του, απλά δεν άναψε. Επομένως έχει έρθει η ώρα η κυβέρνηση να λάβει μέτρα»

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου τονίζει ότι τοΠΑΣΟΚ έχει προβεί στις απαραίτητες κινήσεις ώστε τόσο η αστυνομία, όσο και το Υπουργείο, να είναι ενήμεροι για το σύνολο των επιθέσεων που δέχονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Επιθέσεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ


Στις 2 Νοεμβρίου του 1991, η «17 Νοέμβρη» χτυπάει με ρουκέτα το λεωφορείο των ΜΑΤ που βρίσκεται παρκαρισμένο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η επίθεση πραγματοποιείται στις 00:50 μετά τα μεσάνυχτα. Ο αστυφύλακας Γιάννης Βάρης χάνει τη ζωή του και άλλοι επτά αστυνομικοί τραυματίζονται. Κατά την προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. οι Χριστόδουλος Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος ομολογούν τη συμμετοχή τους στο περιστατικό.

Στις 31 Μαρτίου του 1999, ρουκέτα εκτοξεύθηκε από μαντρότοιχο της οδού Μαυρομιχάλη (στην πίσω πλευρά του κτιρίου) εναντίον των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ . Και πάλι, από τη «17 Νοέμβρη». Η ρουκέτα χτύπησε στον πρώτο όροφο των γραφείων και εξοστρακίστηκε χωρίς να σφηνωθεί σε σταθερό αντικείμενο και να εκραγεί. Ύστερα από έρευνες που κράτησαν αρκετή ώρα οι αστυνομικοί την βρήκαν σε μπαλκόνι πολυκατοικίας στην οδό Μαυρομιχάλη.

Στις 25 Μαΐου του 2014, άγνωστος πυροβολεί με Kalashnikov δύο φορές εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Στο κεντρικό παράθυρο του δευτέρου ορόφου, έχουν γίνει δύο μεγάλες τρύπες. Η πρώτη βολίδα έσπασε τη τζαμαρία του δευτέρου ορόφου και δεύτερη βολίδα σφηνώθηκε στην πάνω δεξιά πλευρά ψευδοροφής στον τρίτο όροφο. Την ευθύνη αναλαμβάνει μερικές ημέρες αργότερα η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ