ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Χάος στη Θεσσαλονίκη με εγκλωβισμένους οδηγούς (vid+pics)

Κακοκαιρία: Χάος στη Θεσσαλονίκη με εγκλωβισμένους οδηγούς (vid+pics)
Facebook Dimitris Galamatis

Σε μαρτύριο έχει εξελιχθεί η οδήγηση στους δρόμους της πόλης της Θεσσαλονίκης, καθώς η κίνηση που έχει προκληθεί λόγω των χιονοπτώσεων δεν έχει προηγούμενο με τα οχήματα να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές σε πολλές οδικές αρτηρίες εντός του αστικού ιστού.

Τα αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους πηγαίνουν είναι ακινητοποιημένα, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για πολλές ώρες.

ΕΙΚΟΝΑ 3

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ενδεικτικά, μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται σχεδόν σε όλους τους δρόμους του κέντρου, στη δυτική είσοδο της πόλης, στη γέφυρα της Βούλγαρη, στον δρόμο από το κέντρο για Νεάπολη, αλλά και σε σημεία στην Άνω Πόλη.

OXHMATA 2

(πηγή φωτογραφίας voria.gr)

Σύμφωνα με το voria.gr, στους πολίτες επικρατεί αγανάκτηση καθώς ενώ ήταν γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες πως επίκειται κύμα κακοκαιρίας, δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα και το σύστημα αντιμετώπισης του κεντρικού δήμου δεν λειτούργησε ούτε στο ελάχιστο.

OXHMATA 3

(πηγή φωτογραφίας voria.gr)

Σε επιφυλακή οι ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες

Σε επιφυλακή τέθηκαν οι ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης για την παροχή βοήθειας σε όσους δημότες έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, είναι σε επιφυλακή σε 24ωρη βάση τέσσερις ιατροί παθολόγοι και γενικής ιατρικής, τέσσερις νοσηλευτές (ένας για κάθε δημοτική ενότητα) και πέντε αυτοκίνητα του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" που είναι εφοδιασμένα με αντιοσλισθητικές αλυσίδες.

Οι πολίτες, είτε για έκτακτη παροχή υπηρεσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είτε για τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία και ιατρεία, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Επιχείρησης, που είναι στο Γ’ ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσσολογίου 54 και Περγάμου 2, Συκιές) στο τηλέφωνο 2310 672 223, ή να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Δημοτικού Κέντρου Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αρίστο Γαλανό, στο τηλέφωνο 6948 - 003862.

EIKONA 5555

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

"Αεροδρόμιο Μακεδονία"

Σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν από νωρίς το πρωί στις πτήσεις στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Ωστόσο, κανονικά πραγματοποιούνται και πάλι οι προσγειώσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, όπου μετά τις 7 το βράδυ αποκαταστάθηκε η ορατότητα.

Να σημειωθεί, ότι πολλοί επιβάτες πτήσεων ταλαιπωρήθηκαν, καθώς από τι 11 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας από τη χιονόπτωση, είχαν ματαιωθεί όλες προγραμματισμένες οι προσγειώσεις αεροσκαφών προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Οργή για τις δηλώσεις Μπουτάρη

Την ίδια στιγμή, σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ενημέρωση για την επέλαση του χιονιά, προχώρησε σήμερα σε μία παραδοχή για την ανετοιμότητα του μηχανισμού, λέγοντας ότι «έχει παγώσει το αλάτι μέσα στις αλατιέρες του δήμου και άρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν».

"Τέτοιες θερμοκρασίες, έχουμε να δούμε 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη", είπε ο κ. Μπουτάρης και τόνισε: «πολύ δύσκολη η κατάσταση, έχουμε πρόβλημα με τις αλατιέρες, πάγωσαν, τις είχαμε προετοιμάσει από προχθές και το αλάτι "πέτρωσε". Έχουμε και δεύτερο πρόβλημα με τις υδροφόρες, καθώς το θαλασσινό νερό πάγωσε. Μειώνεται όμως η χιονόπτωση, έχουμε βγάλει φορτηγά του δήμου φορτωμένα με αλάτι που ρίχνουν στους δρόμους».

ΕΙΚΟΝΑ 1

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

"Με έχουν ενημερώσει, ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια, οι εργαζόμενοι με κομπρεσέρ σπάνε τον πάγο. Επίσης σταματήσαμε και την κυκλοφορία των απορριμματοφόρων και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, έχουν ριχτεί στη μάχη για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι», τόνισε ο δήμαρχος στο Πρακτορείο fm104.9.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, απηύθυνε έκκληση προς τον ΟΑΣΘ, τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αλλά και προς τους πολίτες. «Κάνω έκκληση προς τον ΟΑΣΘ, να βάλει αλυσίδες στα λεωφορεία, έχει κόψει τα μισά δρομολόγια. Έκκληση κάνω επίσης και προς τον Εμπορικό Σύλλογο, ας μην ανοίξει τα καταστήματα αύριο, για να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος.

ΕΙΚΟΝΑ 2

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Άλλωστε, χθες και σήμερα δεν πάτησε κανένας στα κατάστημα, ποιος θα αγοράσει με αυτόν τον καιρό πουκάμισο. Οι καταστηματάρχες, ας καθαρίσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα μαγαζιά τους και οι πεζοί καλό θα είναι να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη"

ΟΑΣΘ: Μειώνεται δραματικά ο αριθμός των λεωφορείων

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της χιονόπτωσης με τους κατοίκους της πόλης να δοκιμάζονται.

Νέα ταλαιπωρία αναμένει και το επιβατικό κοινό της συμπρωτεύουσας , καθώς λόγω της κακοκαιρίας θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και θα κυκλοφορήσουν μόνο 130 από τα 480 με 500 αστικά λεωφορεία.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν έχει ληφθεί μέριμνα για να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο υδραυλικό σύστημα στις πόρτες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Από το μεσημέρι τα αστικά λεωφορεία δεν εξυπηρετούν την Ευαγγελίστρια, τον Άγιο Αντώνιο, την Αγία Τριάδα, την Περιστερά και την Μηχανιώνα.

ΟΑΣΘΘΘΘΘΘΘ

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, γίνεται η κίνηση των αστικών λεωφορείων προς και από Καλαμαριά, Κηφισιά, Άνω Πόλη, Κρυονέρι, Πολίχνη και Συκιές. Ο κ. Στεφανίδης, τόνισε επίσης, ότι πολλά λεωφορεία εγκλωβίστηκαν γιατί οι δήμοι δεν έριξαν αλάτι στους δρόμους.

Στις λεωφορειακές γραμμές, πάντως, που εξυπηρετούνται τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν για σήμερα κανονικά.

Εμπορικός Σύλλογος: Κλειστά τα καταστήματα...

Να κρατήσουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματά τους, αύριο, λόγω του χιονιά που έχει πλήξει την πόλη, προτείνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

"Προτείναμε να παραμείνει αύριο κλειστή η αγορά. Μιλήσαμε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και συμφωνήσαμε πως ούτως ή άλλως δεν έχει νόημα να ανοίξουν τα καταστήματα. Είπαμε έτσι να διευκολύνουμε και την πόλη, και το προσωπικό μας, αλλά και όλους όσοι πρέπει να μετακινηθούν", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Διαβάστε επίσης:

Έκαναν σκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ