Προϊστάμενος Περιφέρειας είχε πλαστό πτυχίο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ζήτησε ο εισαγγελέας για πρώην υπάλληλο του Δημοσίου, που κατηγορείται πως διορίστηκε με πλαστό πανεπιστημιακό τίτλο.

Διαβάστε επίσης

Ο κατηγορούμενος δημόσιος υπάλληλος, σύμφωνα με πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του αντεισαγγελέα Εφετών Λεωνίδα Νικολόπουλου, διορίστηκε τη δεκαετία του '90 στον Εθνικό Οργανισμό Καπνού, προσκομίζοντας προηγουμένως πτυχίο, στο οποίο εμφανίζεται ως απόφοιτος του τμήματος Φυσικής της Σχολής Φυσικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Κατά την ίδια πρόταση, όταν το 2001 καταργήθηκε ο παραπάνω Οργανισμός, ο ίδιος μετατάχθηκε αυτοδικαίως στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, νυν Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συνέχισε να εργάζεται μέχρι την ανάκληση του διορισμού του, το 2015. Διετέλεσε -μάλιστα- προϊστάμενος τμημάτων και διευθύνσεων της Νομαρχίας και μετέπειτα της Περιφέρειας, κατόπιν σχετικών αποφάσεων.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, για τη 18ετία που ήταν διορισμένος στο Δημόσιο (1997-2015), εισέπραξε μικτές μηνιαίες αποδοχές ύψους 655.402,16 ευρώ, ποσό που συνιστά τη ζημιά του Δημοσίου.

 

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην έκδοση βουλεύματος σχετικά με την παραπομπή ή μη του κατηγορούμενου σε δίκη.


Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη 29χρονος για ένοπλη ληστεία σε περίπτερο

Νέος «Άτλας Ποιότητας Αέρα»: Τι αποκαλύπτει για τη ρύπανση στην Ευρώπη και ειδικότερα για την Αθήνα

Μπουτάρης: Δηλώνει αδιάφορος για τα σχόλια που δέχεται επειδή είπε την πΓΔΜ «Μακεδονία» (vid)

Πολυτεχνείο 2017: Υπό έντονη βροχόπτωση η πορεία στη Θεσσαλονίκη