ΕΛΛΑΔΑ

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τα προβλήματα στα τρένα ζήτησε ο Χρ. Σπίρτζης

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τα προβλήματα στα τρένα ζήτησε ο Χρ. Σπίρτζης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για όσα συνέβησαν την Τετάρτη στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης

Σε εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, ο κ. Σπίρτζης παρήγγειλε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση πειθαρχικών και τυχόν ποινικών ευθυνών, για τα αίτια και τους υπευθύνους όσων συνέβησαν την Τετάρτη 11-01-2017 σε μέρος της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και των μηχανικών βλαβών που οδήγησαν στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών.

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστη το επιβατικό κοινό και για τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν ζήτησηε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, τονίζοντας όμως ότι τα τρένα δεν πάγωσαν, όπως υποστήριξαν κάποιοι, αλλά εγκλωβίστηκαν στα χιόνια επειδή «κάποιοι δεν εκτίμησαν σωστά τα καιρικά φαινόμενα».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH98. ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστήριξε αρχικά ότι «τα τρένα εγκλωβίστηκαν στα χιόνια και δεν πάγωσαν και ο λόγος είναι ότι κάποιοι δεν εκτίμησαν σωστά τα καιρικά φαινόμενα και υποτίμησαν τις προγνώσεις για τον πάγο στη βόρεια Ελλάδα».

Ερωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό, ισχυρίστηκε ότι «ο οργανισμός δεν είναι ενιαίος αλλά απαξιωμένος, κατακερματισμένος. Αυτό οδηγεί σε κακοδιοίκηση και η μια διοίκηση να κρύβεται πίσω από την άλλη. Αν υπήρχε μια εταιρία δεν θα υπήρχε κακός συντονισμός».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε να διενεργηθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ για τα προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων που παρατηρήθηκαν την Τετάρτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ