ΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό του «Χαμόγελου του Παιδιού»
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να αξιοποιήσει την πλούσια τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτει το «Χαμόγελου του Παιδιού» στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, εξέφρασε στον πρόεδρο του Οργανισμού, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Η διαβεβαίωση από πλευράς Γ. Καραμέρου, ότι «η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα», έγινε κατά την σημερινή επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μαρούσι, όπου λειτουργούν το Διεθνές και Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά, καθώς και το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης.

Ενημερώθηκε από τον κ. Γιαννόπουλο για το σύνολο της εθελοντικής δράσης και κοινωνικής προσφοράς του φορέα, ενώ ξεναγήθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο και την κινητή μονάδα έρευνας και διάσωσης.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, ο κ. Καραμέρος υπογράμμισε την «πρότυπη επιχειρησιακή λειτουργία» του Οργανισμού. Επισήμανε ότι διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

Όταν ενημερώθηκε για το εθελοντικό κλιμάκιο που βρίσκεται στην Αλόννησο και συνδράμει το έργο υποστήριξης των κατοίκων, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι «εκτός από την ανθρωπιστική συνεισφορά, το Χαμόγελο του Παιδιού μπορεί να αξιοποιηθεί και στον τομέα της πολιτικής προστασίας» και χαρακτήρισε «επιτακτική ανάγκη την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του οργανισμού σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, μέσα από συμπράξεις και συνέργειες με αρμόδιους φορείς της Πολιτείας».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, παραμονές των Χριστουγέννων, διέθεσε από ίδιους πόρους, ο ποσό των 146.481 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να ανταπεξέλθει στις λειτουργικές του δαπάνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ