ΕΛΛΑΔΑ

Πρώην καθαρίστρια «φέσωσε» το ΤΕΙ Κρήτης με τηλεφωνήματα σε αστρολόγους

Πρώην καθαρίστρια «φέσωσε» το ΤΕΙ Κρήτης με τηλεφωνήματα σε αστρολόγους
ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ/Eurokinissi

Μια πρώην καθαρίστρια του ΤΕΙ Κρήτης κατηγορείται πως έκανε τηλεφωνήματα σε τετραψήφιους αριθμούς αστρολόγων προκαλώντας στο ίδρυμα ζημιά 2.270 ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει το Flashnews.gr η καθαρίστρια πιάστηκε στα «πράσα» και της υποβλήθηκε μήνυση, όμως η αθωώθηκε, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου στα Χανιά, τα τηλεφωνήματα δεν παρακώλυσαν την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου, γιατί γίνονταν τα Σαββατοκύριακα.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Ευάγγελος Καπετανάκης ανέφερε πως «με τον τρόπο αυτό το μήνυμα που δίδεται είναι πως όποιος θέλει μπορεί να μπαίνει στο ΤΕΙ τα Σαββατοκύριακα και να κάνει ότι θέλει» και τόνισε:

«Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει νομικό κενό το οποίο δεν καλύπτει παράνομη είσοδο σε δημόσιους φορείς και σε αυτή την περίπτωση έγινε μια υπερβολικά λιτή ερμηνεία αυτής της νομοθεσίας και έτσι βρέθηκε ότι το ΤΕΙ μπορεί να μένει ανοιχτό σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει παράνομες πράξεις».

Η ιστορία θέλει το ίδρυμα να συνειδητοποιεί τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς στο παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης και να ξεκινά έρευνα για το θέμα. Κάπως έτσι αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, η καθαρίστρια έμπαινε σε χώρους του ιδρύματος τα Σαββατοκύριακα, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που είχε κρατήσει από την περίοδο κατά την οποία εργαζόταν εκεί.

Ο κ. Καπετανάκης αποκάλυψε πως η καθαρίστρια έκανε έξι με επτά τηλεφωνήματα κάθε Σαββατοκύριακο και είχε και αγαπημένους αστρολόγους. Τα τηλεφωνήματα έγιναν «από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, οπότε συνελήφθη και συνοδεία καθηγητών οδηγήθηκε στην ασφάλεια».

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τετάρτη και δεν εμφανίστηκαν, ούτε η καθαρίστρια, ούτε ο συνήγορός της.

«Μας κατέπληξε μια απόφαση η οποία μας λέει ότι δεν στοιχειοθετείται ενόχληση του φορέα σας από αυτή την δραστηριότητα και κηρύσσεται αθώα», τόνισε ο κ. Καπετανάκης.

Το δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με το θέμα των τηλεφωνημάτων αυτό καθ’ αυτό, αλλά με το κατά πόσο δημιουργήθηκε πρόβλημα στην λειτουργία του ιδρύματος. Κάπως έτσι κατέληξε και στην τελική του απόφαση.

Σύμφωνα με τον κ. Καπετανάκη το Σαββατοκύριακο μπορεί να μην γίνονται μαθήματα, αλλά υπάρχουν καθηγητές και λειτουργούν εργαστήρια όπως το σεισμολογικό.

«Η Διοίκηση του ΤΕΙ προτίθεται σε κάθε παράνομη είσοδο να καταφεύγει στα Δικαστήρια και να διεκδικεί οι δικαστικές αρχές να προασπίσουν το συμφέρον του Δημοσίου», αναφέρει πλέον ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ