ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση του Καμίνη για τη Ρόδα του Συντάγματος

Η απάντηση του Καμίνη για τη Ρόδα του Συντάγματος

Απαντήσεις για το σήριαλ με το στήσιμο της Ρόδας την περίοδο των Χριστουγέννων έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συσχετίζοντας την δική του υπόθεση με αυτήν του Γιάννη Μπουτάρη και τις... αλατιέρες στη Θεσσαλονίκη.

«Λίγες ημέρες μετά τη δική μας Ρόδα ήρθε η αλατιέρα του Μπουτάρη και δεν ξέρω τι άλλο έρχεται. Η πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση μάλλον ενοχλεί. Ποιους ενοχλεί, θεωρώ ότι θα το δούμε σύντομα», τόνισε ο κ. Καμίνης. Νωρίτερα ο κ. Καμίνης είχε τονίσει ότι η Ρόδα ήταν δωρεά και είχε ζητήσει «να ανακληθεί, στην εκτός ημερήσιας διάταξης διαδικασία, η απόφαση για τη διενέργεια διαγωνισμού».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης στο δημοτικό Συμβούλιο για τη Ρόδα του Συντάγματος:

«Η απόσυρση της «Ρόδας» από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν για εμάς ευχάριστη απόφαση. Ήταν όμως επιβεβλημένη διότι από την πρώτη στιγμή βάλαμε το ζήτημα της ασφάλειας σε πρώτη προτεραιότητα. Όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση, αποφασίστηκε η αποσυναρμολόγησή της. Δεν παίξαμε με την ασφάλεια. Δυστυχώς αυτή ήταν η μόνη απόφαση που θα εγγυάτο την ασφάλεια του κοινού. Ζητήσαμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Το ενδιαφέρον πάντως των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, φανερώνει ότι η “Ρόδα” ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης. Αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός μας.

Το λέω ακόμη μία φορά: η «Ρόδα» ήταν δωρεά προς τον δήμο Αθηναίων. Η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες, όπως και η μεταφορά, η τοποθέτησή της στην πλατεία Συντάγματος και κατόπιν η αποσυναρμολόγησή της, δεν επιβάρυνε ούτε κατά ένα ευρώ τον Δήμο Αθηναίων.

Έκανε αποδεκτή την, λόγω ευθιξίας, παραίτηση του κ. Χρήστου Τεντόμα, προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του δημοτικού φορέα που ήταν υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Η συνεργασία με τον κ. Τεντόμα ήταν αρμονική και αποτέλεσε ένα πείραμα, που θεωρώ ότι πέτυχε, επειδή αποδείξαμε ότι η συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε επίπεδο διοίκησης –όσες τέλος πάντως δέχθηκαν- δεν είναι κάτι ακατόρθωτο.

Η εγκατάσταση της Ρόδας ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Γι’ αυτό ζητώ από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να ανακληθεί, στην εκτός ημερήσιας διάταξης διαδικασία, η απόφαση για τη διενέργεια διαγωνισμού. Πρώτον, διότι όπως είπα η Ρόδα συνδεόταν άμεσα με τις γιορτές, δεύτερον για να μην δημιουργηθούν επιχειρηματικές προσδοκίες και τρίτον διότι, από την προηγούμενη απόφαση, υπάρχει η χρονική δέσμευση για τη διενέργεια του διαγωνισμού την 20η Ιανουαρίου.

Πάντως θα μου επιτρέψετε μία ακόμη επισήμανση: λίγες ημέρες μετά τη δική μας Ρόδα ήρθε η αλατιέρα του Μπουτάρη και δεν ξέρω τι άλλο έρχεται. Η πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση μάλλον ενοχλεί. Ποιους ενοχλεί, θεωρώ ότι θα το δούμε σύντομα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ