ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη για τον θάνατο του «γκουρού» των Beatles Αλέξη Μάρδα

Θλίψη για τον θάνατο του «γκουρού» των Beatles Αλέξη Μάρδα
Google Images

Ο Έλληνας μπον βιβέρ και γκουρού των Beatles Αλέξης Μάρδας έφυγε από τη ζωή, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο. Έγινε διάσημος όταν τη δεκαετία του '60 διετέλεσε μάνατζερ των θρυλικών σκαθαριών και έζησε μια ζωή αξιοζήλευτη, αφού γνώρισε τεράστια επιτυχία στην επαγγελματική του ζωή.

Ο Αλέξης Μάρδας βρέθηκε νεκρός από άτομα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος στο ισόγειο διαμέρισμά του στην οδό Κανάρη 23 στο Κολωνάκι. Δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης του διαμερίσματος και o θάνατός του φαίνεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 75χρονος το τελευταίο διάστημα φαίνεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ενώ φαίνεται να ήταν ήδη νεκρός εδώ και κάποιες μέρες, ωστόσο κανείς δεν τον είχε αναζητήσει μέχρι την Παρασκευή. Από την απουσία του φαίνεται να θορυβήθηκε ο θυρωρός της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε, ο οποίος και κάλεσε την οικογένειά του.

Παρουσία δικηγόρου και αστυνομικών οι οικείοι του άνοιξαν την πόρτα και τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι του. Η νεκροψία αναμένεται να δώσει τις απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ποιος ήταν ο Αλέξης Μάρδας

Ο Αλέξης Μάρδας ή αλλιώς Magic Alex όπως είναι το ψευδώνυμο που του έδωσαν τα διάσημα σκαθάρια, γεννήθηκε στις 5 Μαϊου 1942 στην Αθήνα και υπήρξε γνωστός μπον βιβέρ της εποχής του.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 μετακόμισε στην Αγγλία και το 1963 γνώρισε τον «εγκέφαλο» των Rolling Stones Brian Jones.

magic alex alexis mardas 01 580x477

πηγή: beatlesbible.com

Έγινε φίλος με τον John Dunbar, ιδιοκτήτη της Indica Gallery, όπου παρουσίασε την έκθεση Kinetic Light Sculptures. Εντυπωσίασε τον John Lennon με τις γνώσεις του στην τεχνολογία και την επιστήμη, ο οποίος και του έδωσε και το παρατσούκλι Magic Alex.

Μάλιστα, ο Lennon συνήθιζε να τον φωνάζει και “γκουρού” και μόλις οι Beatles ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους, εκείνος έγινε μέλος της ομάδας τους.

john lennon paul mccartney magic alex 02

πηγή: beatlesbible.com

Το συγκρότημα του ανέθεσε τον σχεδιασμό του τρόπου που θα μπορούσαν να συνδυαστούν η μουσική και ο φωτισμός στις συναυλίες τους.

john lennon paul mccartney magic alex 011

«Επειδή ο John τον είχε συστήσει ως γκουρού, ίσως αισθανόταν κάποια πίεση ότι θα έπρεπε να συμπεριφερθεί ως τέτοιος. Δεν τον μεταχειρίστηκα έτσι, θεωρούσα ότι είναι απλά ένας τύπος με ενδιαφέρουσες ιδέες», ανέφερε το άλλο σκαθάρι Paul McCartney.

πηγή: beatlesbible.com

Λόγω των εφευρέσεών του, οι Beatles τον αποκαλούσαν ακόμη «Έλληνα μάγο». Μάλιστα το 1967 ο Μάρδας έγινε ένας από τους πρώτους υπαλλήλους του νεοσύστατου Apple Corps, κερδίζοντας 40 λίρες την εβδομάδα και λαμβάνοντας το 10% όλων των κερδών που πραγματοποιούνταν από τις εφευρέσεις του.

john lennon magic alex mal evans 02

πηγή: beatlesbible.com

Οι δρόμοι του με το συγκρότημα χωρίστηκαν το 1969.

Ο Αλέξης Μάρδας ήταν στο παρελθόν παντρεμένος με την Τάνια Τρύπη με την οποία είχαν αποκτήσει και ένα παιδί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ