ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος για το βρέφος στην Κρήτη - Ήταν μεθυσμένος ο πατέρας (pics)

Θρήνος για το βρέφος στην Κρήτη - Ήταν μεθυσμένος ο πατέρας  (pics)
Φωτογραφία αρχείου REUTERS

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να απολογηθεί ο 52χρονος άνδρας που κατηγορείται για την δολοφονία του έξι μηνών βρέφους που ξεψύχησε το πρωί της Πέμπτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο τραγικός θάνατος του βρέφους που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ήταν αποτέλεσμα του καβγά του 52χρονου με την 32χρονη μητέρα του μωρού. Όπως αναφέρει το flashnews.gr, ο άνδρας επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι σε κατάσταση μέθης και επιτέθηκε στην γυναίκα την ώρα που αυτή κρατούσε στην αγκαλιά της το μωρό, με αποτέλεσμα το βρέφος να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

spiti2

Τρία σενάρια για τις συνθήκες της τραγωδίας

Τρία είναι τα σενάρια που εξετάζονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε το ηλικίας μόλις έξι μηνών βρέφος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cretapost.gr.

Το πρώτο σενάριο είναι πως κατά την διάρκεια του καυγά ο 52χρονος πέταξε το κινητό τηλέφωνό του στη σύζυγό του ωστόσο το κινητό χτύπησε το μωρό. Το σενάριο αυτό φαίνεται να καταρρίπτεται από την κατάσταση στην οποία διεκομίσθη το βρέφος στο νοσοκομείο, καθώς τα τραύματά του, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν τόσο βαριά που δεν μπορεί να προκλήθηκαν μόνο από το κινητό τηλέφωνο.

Το δεύτερο σενάριο – που φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο – αναφέρει πως ο 52χρονος χτύπησε την σύζυγό του την ώρα που εκείνη κρατούσε στην αγκαλιά της το βρέφος και έπεσαν και οι δύο στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα το παιδί.

Το τρίτο σενάριο, αναφέρει πως πάνω στον καυγά ο 52χρονος πήγε να χτυπήσει την σύζυγο ωστόσο χτύπησε το παιδί με αποτέλεσμα να πέσει από την αγκαλιά της μητέρας του και να τραυματιστεί βαρύτατα.

spiti pedoktonou sitia

Το μωράκι μεταφέρθηκε σε πολύ βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο της Σητείας από τον ίδιο τον πατέρα, έχοντας εσωτερική αιμορραγία και βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο κεφάλι και τραύματα στον αυχένα. Οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι γιατροί όμως δεν κατάφεραν παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το παιδί, το οποίο και κατέληξε στις 3 τα ξημερώματα λόγω της εσωτερικής αιμοραγίας που ήταν ανεξέλεγκτη.

Η αρχική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 52χρονου ήταν για ενδοοικογενειακή βία, ενώ αφού έχασε τη ζωή του το βρέφος, συμπληρώθηκε στη δικογραφία και η κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας βλάβης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ