ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Απροσδιόριστο παραμένει ακόμη το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη σταδιακή είσοδο του e-εισιτηρίου στην καθημερινότητα των επιβατών από τον Φεβρουάριο, όμως στην πορεία μετατέθηκε για τον Απρίλιο, ενώ νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για παράλληλη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του χάρτινου για ένα διάστημα, ώστε και να εξοικειωθεί το επιβατικό κοινό, αλλά και να αντιμετωπιστούν οι όποιες λειτουργίες του νέου συστήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής, μπορεί μέχρι στιγμής να έχουν τοποθετηθεί οι μπάρες εισόδου-εξόδου στους σταθμούς του μετρό Κατεχάκη, Ευαγγελισμός, Πανόρμου, Σταθμός Λαρίσης, Συγγρού-Φιξ, Σεπόλια και Μεταξουργείο, ωστόσο το δίκτυο του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου δεν είναι ακόμη έτοιμο να εξυπηρετήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, έτσι κρίνεται σχεδόν αδύνατη η έναρξη λειτουργίας του τον επόμενο μήνα.

Πάντως η προετοιμασία των υπόλοιπων σταθμών του μετρό για να «υποδεχθούν» το νέο σύστημα συνεχίζονται γι αυτό και το Σαββατοκύριακο θα είναι κλειστοί οι σταθμοί Αττική και Ακρόπολη της γραμμής 2, καθώς και Μέγαρο Μουσικής κι Εθνική Άμυνα της γραμμής 3, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες για την τοποθέτηση των μπαρών εισόδου-εξόδου.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο στοχεύει στη δραστική μείωση της εισιτηριοδιαφυγής στις αστικές συγκοινωνίες και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές Απριλίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Μεταφορών, τα δύο συστήματα, το σημερινό και το νέο θα λειτουργήσουν παράλληλα, προκειμένου να εξοικειωθούν οι επιβάτες.

Το νέο εισιτήριο θα μοιάζει με πιστωτική κάρτα και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί αρχικά σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό και στη συνέχεια θα αρχίσει να χρησιμοποιείται και στο Μετρό.

Το κόστος μετακίνησης δεν αλλάζει και θα καλύπτει από απλές έως πολλαπλές διαδρομές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ