ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Χωρίς τέλος το δράμα των παιδιών - Δεν μπορούν να μπουν σε ίδρυμα

Πάτρα: Χωρίς τέλος το δράμα των παιδιών - Δεν μπορούν να μπουν σε ίδρυμα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Συνεχίζεται το δράμα των τριών ανήλικων παιδιών που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα την προηγούμενη εβδομάδα στους δρόμους της Πάτρας και φιλοξενούνται στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων.

Ο πατέρας και η μητέρα των παιδιών έχουν εμφανιστεί και η 26χρονη έκανε ξεκάθαρο στις Αρχές πως δεν θέλει καμία σχέση με τα μικρά παιδιά της, καθώς όπως είχε δηλώσει ο σύζυγός της, εγκατέλειψε την οικογένειά της και τον ίδιο για να φύγει στον Ασπρόπυργο με τον νέο της σύντροφο, με τον οποίο και μένει σε έναν καταυλισμό. Η μητέρα λοιπόν αρνείται την επιμέλεια, ενώ την ίδια ώρα ο πατέρας έχει υποβληθεί σε εξέταση DNA, καθώς δεν ήταν παντρεμένος με την 26χρονη μητέρα των ανηλίκων και πρέπει διαπιστωθεί αν όντως είναι βιολογικά δικά του.

Ωστόσο, ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα εγείρεται και απασχολεί τις Αρχές.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους που επικαλείται το thebest.gr, η παράδοση των μικρών κοριτσιών στον πατέρα τους, με δεδομένη την απόφαση της μητέρας να μην έχει την επιμέλειά τους, φαίνεται ως μάλλον απίθανο ενδεχόμενο και η πιθανότερη εκδοχή είναι να οδηγηθούν σε κάποιο ίδρυμα. Και σε αυτή την περίπτωση όμως υπάρχουν δυσκολίες αφού δεν έχει δηλωθεί η γέννησή τους στο ληξιαρχείο και το δημοτολόγιο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι προτού προχωρήσει οποιαδήποτε σχετική διαδικασία «υιοθεσίας» από κάποιο ίδρυμα ή οργανισμό, θα πρέπει να γίνει ονοματοδοσία των παιδιών και να προσδιοριστεί η ηλικία τους για να δηλωθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στη συνέχεια με δικαστική απόφαση και συγκεκριμένα με τη διαδικασία της εκουσίας αναμένεται να οριστεί το ίδρυμα όπου θα οδηγηθούν, σημειώνεται στο ρεπορτάζ του thebest.gr.

Σημειώνεται πως η δημοσιοποίηση της υπόθεσης προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που με έγγραφό της προς τον προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, ζητάει να ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ