ΕΛΛΑΔΑ

Ο χιονιάς «γονάτισε» τον Βόλο - Μαρτυρίες κατοίκων

Ο χιονιάς «γονάτισε» τον Βόλο - Μαρτυρίες κατοίκων
Eurokinissi-ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ

Το 2017 βρήκε πολλές περιοχές της Ελλάδας στα λευκά. Μία από αυτές ήταν ο Βόλος όπου η ισχυρή χιονόπτωση διήρκησε τρεις μέρες.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι ήταν πολλά. Αρκετά σπίτια έμειναν χωρίς νερό για μία ολόκληρη εβδομάδα, τα γύρω χωριά ήταν αποκλεισμένα και παρόλο που οι κεντρικοί δρόμοι του Βόλου ήταν ανοιχτοί, τα στενά ήταν απροσπέλαστα.

Το CNN Greece βρέθηκε στο Βόλο και μίλησε με κατοίκους οι οποίοι μας περιέγραψαν την καθημερινότητά τους τις ημέρες του χιονιά.

VOLOS2

(Eurokinissi-ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ)

Ο Ηλίας Χρήστου, λογιστής στο κέντρο του Βόλου, μας λέει ότι η ηλικιωμένη μητέρα του έμεινε περίπου μία εβδομάδα χωρίς νερό.

«Κάποιοι συμπολίτες μας ήταν τυχεροί και είχαν νερό. Κάποιοι άλλοι όμως, όπως η μητέρα μου, δεν είχαν νερό επτά ημέρες. Δεν έκαναν μπάνιο και μαγείρευαν χρησιμοποιώντας εμφιαλωμένο».

Όσο για τον λόγο της διακοπής εξηγεί:

Η επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης είναι ότι το σύστημα υδροδότησης δεν ήταν καλά συντηρημένο με αποτέλεσμα να σπάσουν κάποιοι σωλήνες. Έτσι αναγκάστηκαν να κόψουν το νερό ώστε σταδιακά να φτιάχνουν τις βλάβες.

Ο κ.Χρήστου τις δύσκολες ημέρες άνοιξε το λογιστικό του γραφείο, όμως χρειάστηκε να μετακινηθεί με τα μέσα και στη συνέχεια να περπατήσει.

Όμως η Μαρία Αρώνη που διατηρεί κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων στο κέντρο του Βόλου δεν άνοιξε το μαγαζί της.

«Ήταν μία καταστροφική εβδομάδα για εμάς τους επαγγελματίες» λέει στο CNN Greece και εξηγεί:

«Ήταν η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων και τα μαγαζιά δεν άνοιξαν καθόλου».

VOLOS3

(Eurokinissi-ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ)

Οι καταστηματάρχες περίμεναν αυτή την εβδομάδα για να αυξήσουν τον τζίρο τους όμως, όπως είναι λογικό, ο κόσμος δεν κυκλοφορούσε στους δρόμους.

«Ακόμα και να άνοιγα το μαγαζί δεν θα έμπαινε κανείς. Ήρθα για κάποιες ημέρες, για 1-2 ώρες, αλλά ήταν χαμένη υπόθεση γιατί ο κόσμος δεν μπορούσε να βγει», λέει η κυρία Αρώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ