ΕΛΛΑΔΑ

Τον σκότωσε και τον πέταξε στον κάδο απορριμμάτων γιατί τον είπε ζητιάνο

Τον σκότωσε και τον πέταξε στον κάδο απορριμμάτων γιατί τον είπε ζητιάνο

«... Όταν με είπε ζητιάνο το μυαλό μου θόλωσε, τον άρπαξα από το λαιμό, τον έριξα κάτω κι όταν είδα ότι είχε χτυπήσει στο πρόσωπο και είχε χάσει τις αισθήσεις του τον έπνιξα με τα ιδία μου τα χέρια».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της ομολογίας του 59χρονου δράστη της δολοφονίας ενός 73χρονου ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Όπως αποκαλύφθηκε δράστης και θύμα ήταν άστεγοι και μοιράζονταν ένα χώρο περίπου 100 τετραγωνικών σε ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.
Και οι δύο ήταν αρκετά εριστικοί με έντονα ψυχολογικά προβλήματα ενώ ο δράστης είχε και ποινικό παρελθόν με υπόθεση απαγωγής.

Όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς εκείνη την ημέρα τσακώθηκαν άσχημα και η λέξη «ζητιάνος» τον έκανε να χάσει τον έλεγχο και να σκοτώσει τον 73χρονο.

«...Μόλις κατάλαβα ότι είναι νεκρός τον πέταξα μέσα σε ένα ασανσέρ που είχε το εγκαταλελειμμένο κτίριο, όμως μύριζε πάρα πολύ και με ενοχλούσε. Δεν θα είχα πρόβλημα να τον αφήσω εκεί, αλλά τις επόμενες ημέρες ένας γείτονας που περνούσε έξω από το κτίριο μου είπε ότι μυρίζει κάτι έντονα, σαν πτώμα. Το ίδιο βράδυ αποφάσισα να τον βγάλω από το ασανσέρ και να τον πετάξω στον κάδο απορριμμάτων».

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για έγκλημα με αγριότητα, ενώ εντύπωση τους προκάλεσε και η αβίαστη ομολογία του δράστη. Ο 59χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή και από εκεί στις φυλακές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ