ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες
EUROKINISSI

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ημέρες καθώς όλη η χώρα θα μπει στην κατάψυξη με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση.

Η συννεφιά και οι βροχές των προηγούμενων ημερών θα δώσουν τη θέση τους στον παγετό και στα χιόνια, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, χωρίς να αποκλείεται να δούμε, ξανά, άσπρη μέρα και στο κέντρο της Αθήνας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων ενώ ήδη στο βορειοανατολικό Αιγαίο πνέουν άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

4016494 copy

(Eurokinissi-ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ)

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται ήδη από το πρωί στο δρόμο προς Μπράλο, προς Δομοκό και προς Καρπενήσι. Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς Καρπενήσι από το 52ο χλμ και πάνω.

2216600

(EUROKINISSI)

Πάντως οι δύο μετεωρολόγοι, Σάκης Αρναούτογλου και Γιάννης Καλλιάνος, εμφανίζονται καθησυχαστικοί για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» τη χώρα καθώς σημειώνουν ότι πρόκειται για φυσιολογική μεταβολή του καιρού.

«Σε καμία περίπτωση, αυτή η κατάβαση ψύχους δεν θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνη (όπως την προηγούμενη φορά) τόσο ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες όσο και ως προς την σφοδρότητα των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών», αναφέρει ο κ. Καλλιάνος και προσθέτει:

Εκτιμώ πως θα είναι μια μεταβολή του καιρού, καθαρά χειμωνιάτικου τύπου και που θα επηρεάσει περισσότερο την ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων δεν θα είναι γενικευμένα αλλά θα επηρεάσουν σαφέστατα μέχρι και παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει ότι «δεν αναμένεται τίποτα παραπάνω από ένα φυσιολογικό κατά τόπους τσουχτερό κρύο στα ανατολικά και βόρεια από την Πέμπτη έως το Σάββατο» και συμπληρώνει:

«Φυσιολογικό κρύο θα είναι της εποχής, λίγο πιο τσουχτερό στα ανατολικά και στα βόρεια».

763993

(Eurokinissi)

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη αναμένεται να χιονίσει στη βόρεια Ελλάδα ενώ στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα.

Αναλυτικά:

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια όπου στα θαλάσσια - παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

4015603

(Eurokinissi/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν έως 8 μποφόρ. Επίσης χιονοπτώσεις αναμένονται στην Κρήτη και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά:

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Βροχή ή χιονόνερο στα δυτικά και νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν.

Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση. Θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους στα βόρεια ολικός.

xionia

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σάββατο

Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος, βαθμιαία αραιές νεφώσεις στα δυτικά.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά . Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Κυριακή

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές στα δυτικά κεντρικά και τα νότια. Λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με τάση ενίσχυσης.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ