ΕΛΛΑΔΑ

Αντιφασιστική πορεία και διαδηλώσεις στην Αθήνα (pics)

Αντιφασιστική πορεία και διαδηλώσεις στην Αθήνα (pics)

Ολοκηλρώθηκε η αντιφασιστική πορεία που πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου αριστερές οργανώσεις με κατεύθυνση την αμερικανική πρεσβεία. Κλειστή είναι η Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, ενώ οι αστυνομικοί έχουν στήσει φραγμό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με την Β. Σοφίας και δεν τους επέτρεψαν να προχωρήσουν. Οι οργανώσεις συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Ρηγίλλης.

 

 

Την ίδια ώρα, στη Μεσογείων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούν συγκέντρωση, οπαδοί της Χρυσής Αυγής και για αυτό η αστυνομία δεν επιτρέπει να πλησιάσουν τα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων.

Παράλληλα, στην πλατεία Καραϊσκάκη υπάρχει μια μικρή συγκέντρωση οπαδών της Μαρί Λεπέν.

IMG 5064

Στο μήνυμά τους για τη σημερινή διαδήλωση οι εκπρόσωποι των οργανώσεων-συλλογικοτήτων καλούσαν: «όλους τους αγωνιστές, αντιφασίστες, ενεργούς πολίτες να δώσουν το παρών στη σημερινή διεθνιστική, αντιφασιστική συγκέντρωση για να προβάλλουν την προοπτική αλληλεγγύης των λαών ως απάντηση στο φασιστικό και εθνικιστικό μίσος, με ένα πλατύ διεθνιστικό μέτωπο αλληλεγγύης, με τον κοινό αγώνα των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τους αστικούς ανταγωνισμούς».

IMG 5065

IMG 5067
IMG 5068

ΔΗΜΟΦΙΛΗ