Τουρκική πυραυλάκατος και φουσκωτά προσέγγισαν τα Ίμια (pics)
Σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια προχώρησε η Άγκυρα, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, δύο μόλις ημέρες πριν την επέτειο από το επεισόδιο στην ελληνική βραχονησίδα. Το πιο προκλητικό είναι πως παρών στην τουρκική ενέργεια ήταν και ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Συγκεκριμένα, το πρωί δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντος, συνοδευόμενα από μια τουρκική πυραυλάκατο, έκαναν “αναπαράσταση” της κρίσης του 1996. Με ταχύτητα τα δύο φουσκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια.
Στη συνέχεια τα δύο φουσκωτά μαζί με τη πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι σε ένα από τα δύο φουσκωτά επέβαινε ο ίδιος ο Αρχηγός των Τουρκικών ΕΔ στρατηγός Ακάρ. Η παρουσία του Ακάρ δίνει άλλη βαρύτητα στην πρόκληση.

Στην περιοχή βρισκόταν κανονιοφόρος του ΠΝ η οποία παρακολούθησε τις νέες προκλήσεις των Τούρκων.
Επίσης σημασία έχει και η χρονική περίοδος που συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς έγινε μόλις λίγες ημέρες πριν από την «επέτειο» του επεισοδίου των Ιμίων το 1996.
Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Turk.



Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που η τουρκική πυραυλάκατος προσεγγίζει τις βραχονησίδες των Ιμίων.
Ο ουκρανικός στρατός δηλώνει ότι έπληξε 6 ρωσικά τάνκερ σε Μαύρη Θάλασσα και Αζοφική
14:18
Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποκαθιστά την αλήθεια ως προς το πρόσωπό μου
14:09
Μπουκώρος: Η παραπομπή μου δεν σημαίνει ενοχή – Με καθαρή συνείδηση θα προσέλθω στο δικαστήριο
13:57
Άργος: Θρήνος στην κηδεία του 20χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς - Συντετριμμένη η μητέρα
13:46