ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη: Εκατοντάδες νεκρά πουλιά εξαντλημένα από το ψύχος (pics)

Ροδόπη: Εκατοντάδες νεκρά πουλιά εξαντλημένα από το ψύχος (pics)
Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Δεκάδες πουλιά, κυρίως κύκνοι, φαλαρίδες και φλαμίνγκο, εντοπίστηκαν νεκρά στη λιμνοθάλασσα Ξηρολίμνης του νομού Ροδόπης.

Μέλη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας-Ισμαρίδας ειδοποιήθηκαν άμεσα για το γεγονός και μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για περίπου 200 νεκρά πουλιά.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συνέλεξαν δείγματα από τα πουλιά προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες εξετάσεις σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης και να διευκρινισθoύν τα αίτια θανάτου.

Πάντως, όπως εκτιμά η βιολόγος Ευτέρπη Πατετσίνη από τον Φορέα Διαχείρισης, ο θάνατός τους οφείλεται μάλλον στην έλλειψη τροφής και την εξάντληση λόγω του ψύχους που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες.

01 antigrafi 1
Capture

iohi

πηγή φωτογραφιών: xronos.gr

"Ωστόσο, επειδή είχαμε κρούσμα γρίπης των πτηνών πριν από έναν μήνα στον Εβρο, ελήφθησαν τα δείγματα προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Πατετσίνη προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια των μεσοχειμωνιάτικων καταμετρήσεων υδρόβιων πουλιών που έγιναν την περασμένη βδομάδα, εντοπίστηκαν και άλλα νεκρά πουλιά σε όλες της λιμνοθάλασσες της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ