ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με τη δολοφονία στο Περιστέρι - Τα θύματα αναγνώρισαν τους δράστες;

Μυστήριο με τη δολοφονία στο Περιστέρι - Τα θύματα αναγνώρισαν τους δράστες;

Στα κινητά τηλέφωνα όλης της οικογένειας αλλά και στη λύση του γρίφου για το πως οι δολοφόνοι μπήκαν στο διαμέρισμα των Αλβανών στο Περιστέρι, περιστρέφονται οι έρευνες των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφαλείας.

Η εκτέλεση με σφαίρες στο κεφάλι μπροστά στα μάτια των παιδιών του ζευγαριού μέσα στο σπίτι τους, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως ίσως την τελευταία στιγμή κάποιος από το ζευγάρι να αναγνώρισε τους δολοφόνους.

Το βασικό κίνητρο μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένει η ληστεία, αλλά οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες δεν αποκλείεται να γνώριζαν τα θύματά τους, αλλά και το γεγονός ότι στο σπίτι υπήρχαν χρήματα.

egklima

Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο πως οι δράστες φώναζαν στα αλβανικά «τα λεφτά, τα λεφτά», ενώ έψαξαν και τα συρτάρια από τις ντουλάπες στα υπνοδωμάτια, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα περίπου 9.000 ευρώ που ήταν κρυμμένα στην κουζίνα.

Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας φαίνεται πως είναι ο 28χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος όμως αντιμετωπίζει σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα και δεν μπορεί να περιγράψει στους αστυνομικούς τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η αδελφή του 28χρονου νεαρού ήταν επίσης στο σπίτι και σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece είπε στους αστυνομικούς:

Ήμουν στο υπνοδωμάτιο μου και άκουσα τη φασαρία. Βγήκα και είδα τους δύο από πίσω και είδα τις κουκούλες τους. Έτρεξα πάλι στο δωμάτιο μήπως προλάβω να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία, αλλά δεν πρόλαβα γιατί άκουσα φασαρία και πυροβολισμούς.

Το απόλυτο μυστήριο όμως για τους αστυνομικούς παραμένει ο τρόπος με τον οποίο μπήκαν οι δράστες στο σπίτι, καθώς η εξώπορτα της πολυκατοικίας δεν είχε ίχνη παραβίασης, ενώ το κουδούνι της οικογένειας ήταν χαλασμένο.

egklima10

Επίσης παραμένει άγνωστο πως μπήκαν στο διαμέρισμα, αφού και πάλι η πόρτα δεν ήταν παραβιασμένη.

«Ίσως πράγματι να πρόκειται για άτομα που γνωρίζονταν μεταξύ τους και έτσι να τους άνοιξαν την πόρτα», υποστηρίζουν οι αρχές.

Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα περιγραφές όλο το σκηνικό διήρκησε περίπου 15 λεπτά, ενώ στο σημείο δεν βρέθηκαν κάλυκες από όπλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ